FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Kinderslot blokkeert per ongeluk internettoegang

De FRITZ!Box blokkeert de internettoegang op een computer, smartphone of een ander apparaat, hoewel het apparaat eigenlijk toegang tot internet zou moeten hebben op het moment dat de fout optreedt. De volgende meldingen worden weergegeven:

• In de internetbrowser van het apparaat: "Internet access is blocked."
  • In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box: "Parental controls blocked. FRITZ!Box has prevented an attempt to evade parental controls. During this process it was necessary to block internet access."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Toegangsprofiel "Unrestricted" toewijzen

Als apparaten met het toegangsprofiel "Standard" zonder tijdslimiet onbeperkt internettoegang hebben, kan het door een fout in FRITZ!OS gebeuren dat de internettoegang voor een van deze apparaten incidenteel wordt geblokkeerd.

Je kunt dit probleem verhelpen door aan de apparaten in kwestie het toegangsprofiel "Unrestricted" toe te wijzen:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Selecteer voor het betreffende apparaat in de vervolgkeuzelijst het toegangsprofiel "Unrestricted".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Apparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

Als het apparaat de IP-instellingen niet middels DHCP van de FRITZ!Box krijgt, gaat de FRITZ!Box bij een IP-adreswijziging uit van een poging tot omzeilen van het kinderslot en blokkeert de internettoegang volledig.

3 Apparaat niet rechtstreeks met FRITZ!Box verbonden

Wanneer het apparaat is verbonden met de FRITZ!Box via een extra router (bijvoorbeeld een tweede FRITZ!Box als draadloze repeater, een draadloze router of draadloze repeater in Universal Repeater Mode), wordt de communicatie van het apparaat met de FRITZ!Box gewijzigd. Daardoor gaat de FRITZ!Box dan uit van een poging tot misleiding en blokkeert vervolgens de internettoegang voor het apparaat volledig.

Opmerking:Als het apparaat is verbonden via een extra router, geeft de andere router het MAC-adres van het apparaat niet door aan de FRITZ!Box. Omdat de FRITZ!Box een combinatie van het IP-adres en het MAC-adres gebruikt om elk apparaat te identificeren, worden aanvragen van hetzelfde MAC-adres in combinatie met verschillende IP-adressen door de FRITZ!Box beschouwd als een poging tot omzeilen van het kinderslot.

Je kunt het probleem verhelpen met een van de volgende maatregelen:

Meest recente FRITZ!OS installeren

Vanaf FRITZ!OS 6 sturen FRITZ!Boxen, FRITZ!WLAN Repeaters en FRITZ!Powerline-adapters informatie over de daarmee verbonden apparaten door naar de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt. Daardoor kan het kinderslot ook worden gebruikt op apparaten die via een extra FRITZ!-product met de FRITZ!Box zijn verbonden.

• Installeer op alle FRITZ!-producten de meest recente versie van FRITZ!OS. Bij een FRITZ!Box kun je de FRITZ!OS-update uitvoeren zoals beschreven in deze handleiding.

Apparaat rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

• Verbind het apparaat met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box.