FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Netwerkprinter in FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je printer is voorzien van een netwerkaansluiting of een draadloze netwerkadapter, kun je de printer eenvoudig verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van de FRITZ!Box en zo beschikbaar maken voor het volledige thuisnetwerk. Omdat de printer zelf alle printopdrachten aanneemt en verwerkt, hoef je daarom geen specifieke instellingen voor de printer te configureren in de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

DHCP-server inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Communicatie tussen draadloze netwerkapparaten toestaan

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de printer met de FRITZ!Box wilt verbinden via het draadloze netwerk:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel de in de sectie "Additional Security Settings" de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Printer configureren

Zorg ervoor dat de printer de IP-instellingen krijgt toegewezen van de FRITZ!Box:

• Configureer de printer voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste printers). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Printer met FRITZ!Box verbinden

De printer is nu verbonden met de FRITZ!Box en kan in het gehele thuisnetwerk worden gebruikt als netwerkprinter.

Meer informatie over de configuratie van de printer krijg je van de printerfabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.