FRITZ!Box 6820 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6820 LTE Service

Androidapparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Androidsmartphone of -tablet gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Het Androidapparaat heeft dan toegang tot internet en kan multimediabestanden zoals foto's, video en muziek afspelen.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Androidapparaat, leggen we hier uit aan de hand van Android 8.1 ("Oreo").

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Androidapparaat met FRITZ!Box verbinden

OpmerkingAndroidapparaten kun je heel gemakkelijk verbinden met de FRITZ!Box met behulp van FRITZ!App WLAN.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel van je FRITZ!Box niet kent, bepaal dan de draadloze netwerkinstellingen van je FRITZ!Box.

6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

Het Androidapparaat is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan bijvoorbeeld met de juiste apps zoals VLC media player multimediabestanden van mediaservers in het thuisnetwerk afspelen.

3 Androidapparaat gebruiken met FRITZ!Box

Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

Als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box of een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt benaderen, of je smarthome-apparaten wilt aansturen:

Als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box wilt benaderen:

1. Configureer MyFRITZ! App.

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je via de internetverbinding van je Androidapparaat een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je Androidapparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs als je met publieke draadloze hotspots bent verbonden.