FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

DECT-repeater van een andere fabrikant registreren bij de FRITZ!Box

Je kunt elke in de handel verkrijgbare DECT-repeater van andere fabrikanten bij de FRITZ!Box registreren om het bereik van het DECT-radionetwerk van de FRITZ!Box uit te breiden.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Je kunt maximaal zes repeaters registreren bij de FRITZ!Box.
  • FRITZ!DECT-repeaters en/of FRITZ!Boxes kunnen niet meer worden geregistreerd in de DECT-repeatermodus.
  • Alle repeaters moeten worden geregistreerd bij het basisstation ("star topology"). Een repeater kan niet worden geregistreerd bij een andere repeater (cascading).
  • Je kunt geen gebruik meer maken van diverse gemaksfuncties op je FRITZ!Fon. Een lijst met deze functies vind je hier.
  • In het ontvangstgebied van de repeater kunnen maximaal twee telefoons overgaan.

Opmerking:Telefoons in het ontvangstgebied van het basisstation gaan echter altijd over.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Versleuteling uitschakelen

Er moet ten minste één draadloze telefoon zijn geregistreerd bij de FRITZ!Box om de volgende instellingen te configureren:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit non-encrypted DECT connections" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Telefoons verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Cordless Telephones" in het menu "DECT".
  3. Klik op de betreffende knop (Verwijderen) om alle geregistreerde draadloze telefoons te verwijderen.

3 DECT-repeater registreren

Als je een DECT-repeater van een andere fabrikant wilt kunnen registreren bij de FRITZ!Box, moet je de optie "Permit non-encrypted DECT connections" inschakelen in de DECT-instellingen van de FRITZ!Box. De hele registratie wordt dan uitgevoerd door de repeater. De FRITZ!Box ontvangt geen melding wanneer een repeater zich registreert:

• Registreer de repeater bij de FRITZ!Box, zoals beschreven in de handleiding van de repeater.

Opmerking:Houd gedurende de hele registratieprocedure de knop "DECT" ingedrukt op de FRITZ!Box.

• Als de registratie van de repeater mislukt, dan werkt de automatische registratieprocedure van de repeater niet met de FRITZ!Box. Voor zover ons bekend is, kan een Gigaset-repeater alleen automatisch worden geregistreerd bij een Gigaset-basisstation:
      • Neem contact op met de fabrikant van de repeater om te vragen hoe deze kan worden geregistreerd bij de FRITZ!Box. Wellicht is handmatige registratie mogelijk in plaats van automatische registratie.

4 Beveiliging tegen afluisteren uitschakelen op FRITZ!Fon

De instelling "Secure" op FRITZ!Fon is een beveiligingsfunctie die is ingeschakeld in de fabrieksinstellingen. Hiermee wordt verhinderd dat onversleutelde verbindingen tot stand worden gebracht, zodat geen gesprekken kunnen worden afgeluisterd. Op DECT-repeaters van andere fabrikanten worden verzonden gegevens nooit versleuteld en je moet deze instelling op de telefoon dus uitschakelen als je wilt bellen via de repeater:

Belangrijk:Als je de instelling "Secure" uitschakelt op FRITZ!Fon, worden gesprekken niet meer versleuteld!

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Scrol naar "Settings" en druk op "OK".
  3. "Telephony" > "OK"
  4. Deactiveer de instelling "Secure".

5 Alle telefoons opnieuw registreren