FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

USB-printer verbinden met een computer via USB Remote Connection

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-printer gebruiken alsof deze rechtstreeks is verbonden met de USB-poort op de computer.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Windows 10 / 8 / 7 (64-bits) of Windows 10 / 8 / 7 / Vista of XP (32-bits) is geïnstalleerd op de computer.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 USB-printer verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind de USB-printer met de USB-poort op de FRITZ!Box.

2 Software FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer de software FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het met de FRITZ!Box verbonden USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Log in bij de computer als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen beheerdersrechten heeft, moet je een geldig beheerderswachtwoord invoeren wanneer je de software installeert of voor het eerst opstart.

2. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  4. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de koppeling "USB remote connection software".
    • Het venster "USB remote connection" wordt geopend.
  7. Als het venster "USB remote connection" een knop "Download" heeft:
    1. Klik op "Download" in het venster "USB remote connection" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 – 8 voor alle andere Windows-gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken op deze computer.

3 USB Remote Connection voor printers inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel USB Remote Connection voor printers in en schakel de optie "Printers (including all-in-one printers)" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 USB-printer verbinden met een computer

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection heb je twee opties voor het verbinden van de USB-printer met je computer:

• Een automatische verbinding betekent dat de verbinding automatisch tot stand wordt gebracht zodra de computer een printopdracht stuurt naar de USB-printer. Wanneer de printopdracht is voltooid, wordt de verbinding automatisch beëindigd en is de USB-printer weer beschikbaar voor alle computers in het FRITZ!Box-netwerk. De automatische verbinding wordt alleen tot stand gebracht wanneer een printopdracht wordt verstuurd. Andere functies van de USB-printer kunnen niet worden gebruikt met dit type verbinding.
  • Met een permanente verbinding kun je alle functies van de USB-printer gebruiken (bijvoorbeeld weergave van het inktniveau, fax- en scanfunctie). Andere computers in het FRITZ!Box-netwerk hebben echter geen toegang tot de USB-printer.

Opmerking:Je kunt beide opties gebruiken als je "automatic connection" selecteert voor gewone printopdrachten en "permanent connection" alleen selecteert wanneer je een andere functie van de printer wilt gebruiken.

Automatische verbinding inschakelen

1. Klik met de rechtermuisknop op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Schakel in het contextmenu de optie "Connect printer automatically" in.
  3. Dubbelklik op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  4. Alleen als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface:
      • Voer het wachtwoord in en laat het veld "User name" leeg,
    • of, als je de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord,
      • voer de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

5. Klik op de knop "Refresh".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer waarmee de computer automatisch verbinding moet maken.

Fig.: Automatische verbinding met USB-printers is ingeschakeld

7. Selecteer "Assign printer..." in het contextmenu.
  8. Ga naar het venster "Assign printer" en volg de instructies over het selecteren van het juiste printerstuurprogramma. Klik vervolgens op "OK".

Permanente verbinding inschakelen

1. Dubbelklik op het symbool van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Alleen als je een wachtwoord hebt ingesteld voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface:
      • Voer het wachtwoord in en laat het veld "User name" leeg,
    • of, als je de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord,
      • voer de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op de knop "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die je met de computer wilt verbinden.

Fig.: Automatische verbinding met USB-printers is ingeschakeld

5. Selecteer "Assign printer..." in het contextmenu.
  6. Ga naar het venster "Assign printer" en volg de instructies over het selecteren van het juiste printerstuurprogramma. Klik vervolgens op "OK".
  7. Klik op de USB-printer om de permanente verbinding in te schakelen.