FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Xbox One gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Xbox One gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De Xbox heeft dan internettoegang en kan worden gebruikt om onlinegames te spelen of te chatten via Skype.

Opmerking: Als voorbeeld gebruiken we hier een Microsoft Xbox One met besturingssysteem-versie 6.210210.0) om te laten zien hoe je een Xbox One verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Xbox als DHCP-client configureren

1. Druk op de menuknop van de Xbox One-controller.
  2. Klik in het menu van de Xbox op "Instellingen" en vervolgens op "Netwerk".
  3. Klik op "geavanceerde instellingen".
  4. Klik op "IP-Instellingen".
  5. Klik op "Automatisch".

2 Xbox verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Xbox via een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box:

Xbox verbinden via een netwerkkabel

• Verbind de Xbox via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox verbinden met een draadloos netwerk

1. Druk op de menuknop van de Xbox One-controller.
  2. Klik in het menu van de Xbox op "Instellingen" en vervolgens op "Netwerk".
  3. Klik op "Draadloos netwerk instellen".
  4. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

5. Voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig de invoer.

De Xbox is nu via de FRITZ!Box verbonden met het internet en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onlinegames te spelen of the chatten via Skype.

Meer informatie over het configureren krijg je van Microsoft, bijvoorbeeld via Xbox support.

3 FRITZ!Box configureren voor onlinegames

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Hierdoor kunnen echter bij een aantal onlinegames (bijvoorbeeld FIFA 17) problemen optreden, omdat deze voor andere deelnemers vanuit het internet bereikbaar moeten zijn.

Als de Xbox onder "Instellingen > Alle instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen" het NAT-type "Open" toont, zijn de FRITZ!Box en Xbox al optimaal geconfigureerd.

Als de Xbox het NAT-type "Strikt" of "Gemiddeld" toont, worden een aantal voor de Xbox benodigde diensten of gegevens geblokkeerd, meestal door het ontbreken van port forwarding-regels. Pas in dit geval de instellingen van de FRITZ!Box aan:

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de Xbox zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat dat je wilt configureren op de knop (Bewerken).
  5. Schakel die optie "Permit independent port sharing" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Teredo-filter uitschakelen in FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filter".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de benodigde port forwarding-regels handmatig:

1. Configureer in de FRITZ!Box Statische port forwarding voor de poorten en IP-protocollen die Xbox Live gebruikt:
    • TCP-poorten: 53, 80, 3074
    • UDP-poorten: 53, 88, 500, 3074, 3544, 4500
  2. Als de onlinegame naast de poorten voor Xbox Live nog andere poorten gebruikt, configureer dan in de FRITZ!Box port forwarding-regels voor deze poorten.
    • Voor de voetbalsimulatie FIFA 17 heb je bijvoorbeeld de volgende port forwarding-regels nodig:
      • TCP-poorten: 53, 80, 3074, 3659
      • UDP-poorten: 53, 88, 500, 3074, 3544, 3659, 4500

Opmerking:Lijsten met gebruikte poorten van andere games zoals Battlefield, Call of Duty, Starcraft enz. vind je met slechts enkele kliks op internet, bijvoorbeeld op www.portforward.com.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor inkomende- en uitgaande verbindingen via het internet. Als je bij bepaalde onlinegames nog steeds problemen ondervindt, of de FRITZ!Box toont immer nog het NAT-type "Gemiddeld", kan dat komen omdat de FRITZ!Box van je internetprovider geen publiek IPv4-adres krijgt.