FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Melding "Je verbinding is niet privé"

Bij een poging om vanaf internet de FRITZ!Box te benaderen, geeft de webbrowser een van de volgende meldingen weer:

• "Je verbinding is niet privé"
  • "Uw verbinding is niet beveiligd"
  • "Deze site is niet veilig"
  • "Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website"
  • "Serveridentiteit niet gecontroleerd"

Oorzaak

• De webbrowser beschouwt de versleutelde HTTPS-verbinding met de FRITZ!Box als "onbetrouwbaar", omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

Beveiligingswaarschuwing bevestigen

Om de FRITZ!Box te kunnen benaderen, moet je de beveiligingswaarschuwing van de webbrowser bevestigen. Dit leidt niet tot een beveiligingsrisico!

• Google Chrome

1. Klik op "Geavanceerd".
    2. Klik op "Doorgaan naar [...] (onveilig)".
  • Mozilla Firefox

1. Klik op "Geavanceerd" en vervolgens op "Uitzondering toevoegen...".
      • Het venster "Beveiligingsuitzondering toevoegen" wordt geopend.
    2. Klik in het venster "Beveiligingsuitzondering toevoegen" op "Beveiligingsuitzondering bevestigen".
  • Microsoft Edge

1. Klik op "Details".
    2. Klik op "Ga verder naar de webpagina (Niet aanbevolen)".
  • Microsoft Internet Explorer

• Klik op "Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen)".
  • Apple Safari

1. Klik op "Toon certificaat"
    2. Schakel de optie "[...] altijd vertrouwen bij verbinding met [...]" in en klik op "Ga door".
    3. Voer het wachtwoord in van je macOS-gebruikersaccount en klik op "Werk instellingen bij".

Nu heb je vanaf internet toegang tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je de FRITZ!Box opnieuw benadert wordt de melding niet meer weergegeven als je het certificaat van de FRITZ!Box downloadt en naar de computer importeert, of, als je in het bezit bent van een certificaat voor een internetdomein, kun je je eigen certificaat naar de FRITZ!Box importeren.