FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Toegang tot USB-opslag is traag

Bij de overdracht van gegevens tussen een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box en een netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer) in het thuisnetwerk, is de snelheid lager dan de gedefinieerde waarden in de USB 2.0-specificaties.

1 Doorvoersnelheid is lager vanwege werkingsprincipe

De hoogst mogelijke doorvoersnelheid bij de toegang tot een USB-opslagapparaat wordt beïnvloed door de

• gebruikte software of communicatieprotocollen (SMB, FTP, USB Remote Connection).
  • architectuur en het bestandssysteem van het USB-opslagapparaat (NTFS, FAT/FAT32, EXT2).

Opmerking:NTFS is een bestandssysteem van Microsoft dat speciaal is ontworpen voor gebruik met Windows-besturingssystemen. De implementatie van NTFS-ondersteuning door het op Linux gebaseerde FRITZ!OS is een technische uitdaging. Dit betekent dat de toegang tot een NTFS-opslagapparaat trager is dan de toegang tot opslagapparaten die zijn geformatteerd in FAT/FAT32 of EXT2.

• gebruikte overdrachtmethode (draadloos LAN/LAN).
  • FRITZ!Box-functies die momenteel worden gebruikt en het gebruikte FRITZ!OS.

Uitgaande van deze factoren en afhankelijk van het gebruikte FRITZ!Box-model zijn doorvoersnelheden tussen 1 MB/s (8 Mbit/s) en 13 MB/s (104 Mbit/s) mogelijk.

Indien mogelijk zullen we in toekomstige FRITZ!OS-versies een optimale implementatie bieden om de doorvoersnelheid te verhogen. Het behalen van overdrachtsnelheden zoals op pc's met een Windows-installatie zal echter ook in de toekomst niet mogelijk zijn op een geïntegreerd systeem zoals de FRITZ!Box vanwege de architectuur.