FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Toegang tot opslag (NAS) via FTP op internet

Als je de opslagfunctie (NAS) gebruikt, kun je toestaan dat FTP-clients, zoals Cyberduck, FileZilla of WinSCP, toegang hebben tot bepaalde inhoud van de opslag die is verbonden met de FRITZ!Box. Op die manier kun je vrienden en familie bijvoorbeeld internettoegang geven tot de foto's en video's van je laatste vakantie.

Opmerking:Je kunt ook gewoon een webbrowser gebruiken in plaats van een FTP-client voor veilige en gemakkelijke internettoegang tot FRITZ!NAS-inhoud.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

USB-opslagapparaat configureren voor gebruik als opslag (NAS)

MyFRITZ!-account instellen en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

2 FRITZ!Box-gebruikers instellen

Voor internettoegang tot de FRITZ!Box moet je gebruikers instellen in de FRITZ!Box en ze toegangsrechten voor opslaginhoud (NAS) geven vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de gebruiker die internettoegang moet hebben tot de opslag (NAS),
    • of, als je nog geen gebruikers hebt geconfigureerd:
      • Klik op de knop "Add User" en voer in de betreffende velden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Schakel de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in als de FRITZ!Box-gebruiker toegang krijgt tot alle opslag die beschikbaar is op de FRITZ!Box,
    • of, als de gebruiker alleen toegang krijgt tot bepaalde opslag of een bepaalde map:
      • Schakel de optie "Select folder" in.

LET OP!Als je toegang verleent tot alle mappen, heeft de gebruiker toegang tot alle faxberichten, berichten op antwoordapparaten en alle onlineopslag die je hebt geconfigureerd.

8. Ga naar de sectie "Directory" en geef de gebruiker lees- en schrijfmachtigingen voor de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Internettoegang tot opslag (NAS) instellen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel de optie "Internet access to your storage media via FTP/FTPS enabled" in.
  5. Schakel de optie "Allow only secure FTP connections (FTPS)" alleen in als je wilt dat toegang vanaf internet altijd moet zijn versleuteld.

Belangrijk:De software die je gebruikt voor internettoegang tot de opslag (bijvoorbeeld webbrowser, FTP-programma) moet ook FTPS ondersteunen. Neem contact op met de fabrikant van de software als je vragen hebt.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Toegang tot opslag (NAS) via internet

1. Roep het adres ftp://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box] op in de FTP-client.

Voorbeeld:
    ftp://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net

2. Als je wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die rechten heeft voor internettoegang tot FRITZ!NAS-inhoud.