FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Ouder FRITZ!OS installeren (downgrade)

Updates voor de FRITZ!Box bevatten niet alleen nieuwe functies, maar ook verbeteringen voor bestaande functies en oplossingen voor bekende problemen. In principe is het mogelijk een oudere versie te installeren (downgrade). We bevelen dit echter niet aan vanwege de genoemde redenen.

Vereisten

• Windows 10 / 8 / 7 is geïnstalleerd op de computer.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 Gegevens opslaan vanuit het interne geheugen

Het interne geheugen is verwijderd. Sla daarom eerst alle gegevens op die je nog nodig hebt:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Storage (NAS)" in het menu "Home Network".
  3. Als de optie "Storage (NAS) enabled" is ingeschakeld, klik je op "Internal memory".
    • De inhoud van FRITZ!NAS wordt weergegeven.
  4. Markeer de mappen en bestanden waarvan je een back-up wilt maken en klik op "Download".
    • De gegevens zijn gekopieerd naar de downloadopdracht die je hebt opgegeven.

2 FRITZ!Box-instellingen opslaan

Wanneer je een downgrade uitvoert, worden de fabrieksinstellingen geladen, waardoor al je instellingen worden verwijderd. Je kunt de instellingen opslaan en enkele hiervan herstellen na de downgrade:

Opmerking:Het herstellen van al je instellingen is alleen mogelijk als je deze hebt opgeslagen voordat je de nieuwere FRITZ!OS-versie hebt geïnstalleerd, want de nieuwe FRITZ!OS-versies bieden meer functies dan de oudere versies.

3 Hersteltool downloaden

1. Roep https://service.avm.de/downloads/ op in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de map "Downgrade" en ga vervolgens naar de submap voor je FRITZ!Box-model en dan naar de map "english".
  3. Download het bestand met de bestandsextensie ".exe" naar de computer.

4 FRITZ!Box verbinden met de computer

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op een poort "LAN" op de FRITZ!Box.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen je FRITZ!Box en netwerk- en USB-apparaten.

5 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel firewalls alleen uit wanneer je de hersteltool toepast en schakel ze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze software beveiligt je computer tegen aanvallen vanaf internet en voorkomt dat andere bedreigingen (bijvoorbeeld computervirussen) worden uitgevoerd.

1. Verbreek de internetverbinding van de FRITZ!Box en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Sluit alle actieve firewallapplicaties.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Settings".
    2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
    2. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
    2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
    3. Klik op "System and Security" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

6 Hersteltool toepassen

Wanneer je een downgrade uitvoert, worden de fabrieksinstellingen geladen, waardoor al je instellingen worden verwijderd. Je kunt de instellingen opslaan en enkele hiervan herstellen na de downgrade:

Opmerking:Het herstellen van al je instellingen is alleen mogelijk als je deze hebt opgeslagen voordat je de nieuwere FRITZ!OS-versie hebt geïnstalleerd, want de nieuwe FRITZ!OS-versies bieden meer functies dan de oudere versies.

1. Voer het bestand "fritz.box_...recover-image.exe" uit en klik vervolgens op "Next".
  2. Volg de instructies.

Opmerking:Het is geen fout als het programma de FRITZ!Box niet zoekt onder het IP-adres 192.168.178.1, maar onder een ander IP-adres. Dit heeft geen invloed op de procedure.

• Als het programma een foutmelding weergeeft zoals "Recovery failed due to an error":
      • Voer de hersteltool opnieuw uit. Als het herstellen mislukt na meerdere pogingen, voer je de hersteltool opnieuw uit op een andere computer.
    • Wanneer de hersteltool het bericht "Complete - FRITZ!Box successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes uitgevoerd.

Het oudere FRITZ!OS is geïnstalleerd. Als je de instellingen voor je FRITZ!Box hebt opgeslagen, kun je deze nu herstellen.