FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Geen toegang tot internet met Windows via een draadloze verbinding

Een Windows-computer kan de internetverbinding van de FRITZ!Box niet gebruiken. De computer is met de FRITZ!Box verbonden via draadloos LAN (WiFi) en heeft toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Een of meer van de volgende foutmeldingen worden weergegeven in "Network and Sharing Center" op de Windows-computer:

• "Access: Local only"
  • "Access type: No Internet access"
  • "Unidentified Network"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Internetverbinding van de FRITZ!Box controleren

• Controleer of andere draadloze apparaten die zijn verbonden via LAN, zoals smartphones, gameconsoles en tablets, de internetverbinding van de FRITZ!Box kunnen gebruiken.
    • Als andere netwerkapparaten toegang hebben tot internet:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als de andere netwerkapparaten allemaal ook geen toegang hebben tot internet:

2 DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

4 Meest recente stuurprogramma installeren voor de draadloze netwerkadapter

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter.

Opmerking:Als je vragen hebt, neem je contact op met de fabrikant van de draadloze netwerkadapter.
    De meest recente stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je in onze sectie voor downloads.

5 Firewall van de computer configureren

Een firewall op je computer verhindert dat de computer de nodige IP-instellingen kan ophalen van de DHCP-server:

• Stel de configuratie van de firewall zo in dat verbindingen vanaf de computer met de FRITZ!Box zijn toegestaan.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.