FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Geen Internettoegang mogelijk via VPN-verbinding

Via de VPN-verbinding van een smartphone of een computer met het programma FRITZ!VPN is er geen toegang tot internet mogelijk. In sommige gevallen is het mogelijk om toegang te krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Box of tot apparaten in het thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Kinderslot configureren om internettoegang toe te staan

De internettoegang van het apparaat mag niet worden beperkt door het kinderslot. Zorg er daarom voor dat het apparaat onbeperkte toegang heeft tot internet:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Parental Controls".
  4. Als het internetgebruik beperkt of geblokkeerd is voor het apparaat waartoe je toegang wilt hebben via VPN, configureer je het kinderslot zodanig, dat het apparaat onbeperkte toegang heeft tot internet.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

De VPN-verbinding kan mogelijk tijdelijk niet goed tot stand worden gebracht wegens een fout van de FRITZ!Box of met de internetverbinding van de FRITZ!Box. Start de FRITZ!Box daarom opnieuw op, zodat deze de firewall opnieuw initialiseert en de internetverbinding opnieuw tot stand brengt:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 VPN-verbindingen wissen en opnieuw configureren

Als je het programma FRITZ!VPN gebruikt, moet je bij het genereren van de VPN-configuratie de optie "Send all data over the VPN tunnel" inschakelen, zodat alle internetaanvragen worden doorgestuurd via de externe FRITZ!Box als de VPN-verbinding actief is. Configureer de VPN-verbinding daarom opnieuw en let er daarbij op dat je deze optie inschakelt:

1. Wis de VPN-configuratie in het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection.
  2. Wis de VPN-verbinding in het programma FRITZ!VPN en in de FRITZ!Box.
  3. Configureer de VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box opnieuw.