FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth"

Draadloze verbindingen (WiFi) volgens de draadloze standaard 802.11n worden tot stand gebracht met een datasnelheid die aanzienlijk lager is dan 300 Mbit/s. In dit geval wordt de foutmelding "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" weergegeven in de "Event Log" van de FRITZ!Box.

Oorzaak

• De FRITZ!Box herkent dat de draadloze kanalen die de FRITZ!Box gebruikt in de 2,4GHz-frequentieband, zwaar worden belast door andere draadloze netwerken. Om toch nog stabiele draadloze verbindingen te kunnen waarborgen, reduceert de FRITZ!Box automatisch de kanaalbandbreedte tot 20 MHz. Hoewel hierdoor bij de draadloze netwerkapparaten een lagere datasnelheid wordt weergegeven, is de bruikbare datasnelheid hoger, omdat deze niet wordt beïnvloed door hertransmissie. Deze FRITZ!Box-functie ("wireless coexistence") voldoet aan de draadloze standaard IEEE 802.11n.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Autokanaal inschakelen of bijwerken

Als het autokanaal is ingeschakeld, controleert de FRITZ!Box de draadloze omgeving en gebruikt automatisch de meest geschikte instellingen voor het draadloze kanaal. In de loop van de dag kan de drukte op de frequentieband echter aanzienlijk veranderen. Zolang er nog draadloze netwerkapparaten zijn verbonden met de FRITZ!Box, werkt deze het autokanaal niet bij. Daarom kan het autokanaal elk moment handmatig worden bijgewerkt:

Opmerking:Met het inschakelen en bijwerken van het autokanaal worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken en opnieuw tot stand gebracht.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik op de knop "Refresh Autochannel".

2 Draadloze verbinding met de 5GHz-frequentieband tot stand brengen

De FRITZ!Box stelt het draadloze netwerk beschikbaar via de 2,4GHz- of de 5GHz-frequentieband. De 5GHz-frequentieband heeft minder vaak last van interferentie. Schakel daarom over op deze frequentieband als je draadloze netwerkapparaten de 5GHz-frequentieband ondersteunen:

Opmerking:Niet alle draadloze netwerkapparaten ondersteunen de 5GHz-frequentieband.
FRITZ!WLAN Stick AC 430, FRITZ!WLAN Stick AC 860 en FRITZ!WLAN Stick N (v2) ondersteunen de 5GHz-frequentieband.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+a".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Breng opnieuw een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand.

De FRITZ!Box brengt nu draadloze verbindingen tot stand met de hoogst mogelijke datasnelheid.

Opmerking:Als in het "Event Log" van de FRITZ!Box nog steeds de foutmelding "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven, dan komt dit door de zware belasting door draadloze netwerken in de buurt.