FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

IPv6-ondersteuning configureren voor FRITZ!Box-thuisnetwerk

Internetprotocolversie 6 (IPv6) is de opvolger van IPv4, het protocol dat momenteel het meest wordt gebruikt voor de communicatie tussen computers op internet en in het lokale netwerk (LAN). De komende jaren zal internetcommunicatie geleidelijk worden overgeschakeld. Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode beide protocollen parallel zullen worden gebruikt.

Als je IPv6 wilt gebruiken, moet je dit nieuwe internetprotocol configureren op zowel de FRITZ!Box als op de netwerkapparaten (zoals computers, netwerkprinters, gameconsoles) in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Op de FRITZ!Box kunnen IPv6 en IPv4 tegelijk worden gebruikt (dual stack-principe). Op die manier blijven alle functies van de FRITZ!Box beschikbaar, zelfs na het instellen van IPv6.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

• Configureer het netwerkapparaat (bijvoorbeeld computer, netwerkprinter, gameconsole) voor gebruik met IPv6.

2 IPv6-internetverbinding instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "IPv6".
  4. Klik op het symbool (Help) rechtsboven.
  5. Schakel de optie "IPv6 support enabled" in en configureer de IPv6-verbinding zoals beschreven in de FRITZ!Box-help.

Belangrijk:De Duitse Telekom ondersteunt IPv6 volgens "3GPP Release 8". IPv6 wordt momenteel doorgaans niet ondersteund door andere providers van mobiel breedband.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 IPv6-instellingen configureren voor het FRITZ!Box-thuisnetwerk

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv6 Addresses".
  5. Schakel de optie "Assign unique local addresses (ULA) as long as no IPv6 connection exists (recommended)" in.
  6. Schakel de optie "Enable DHCPv6 server in the FRITZ!Box for the home network" en "Only assign DNS server" in.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.