FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Draadloze verbinding met de FRITZ!Box met een druk op de knop (WPS) configureren

Veel Androidsmartphones, Windows-computers, draadloze speakers en andere draadloze netwerkapparaten ondersteunen de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) om draadloze verbindingen automatisch te configureren. Deze apparaten kun je met een druk op de knop snel en handig verbinden met het draadloze netwerk van je FRITZ!Box. De versleutelingsinstellingen van de FRITZ!Box worden dan veilig naar het draadloze netwerkapparaat overgezet, die de instellingen permanent opslaat.

In deze handleiding leggen we uit hoe je draadloze netwerkapparaten met een druk op de knop (WPS - Push Button Configuration) kunt verbinden met je FRITZ!Box.

Als je draadloze netwerkapparaten geen ondersteuning bieden voor de WPS-methode, ga dan te werk zoals uitgelegd in de handleiding Draadloze verbinding met de FRITZ!Box handmatig configureren.

Voorwaarden / Beperkingen

• Android 9 ("Pie") ondersteunt geen WPS.

1 WPS in FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is WPS ingeschakeld. Als je dit hebt uitgeschakeld, schakel WPS dan weer in:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad  "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7430 KM") en vervolgens op "Verbinden".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel in.

4. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden:

Afb.: WPS inschakelen

5. Bevestig de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" door op "Ja" te klikken. De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7430 KM") en vervolgens op "Verbinden".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 8)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel in.

4. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden:

Afb.: WPS inschakelen

5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare verbindingen op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7430 KM") en vervolgens op "Verbinden".
    • Het venster "Verbinding met een netwerk maken" verschijnt:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 7)

• Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel in.

3. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden:

Afb.: WPS inschakelen

4. De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Belangrijk:Soms wordt ten onrechte het bericht "Er kan geen verbinding worden gemaakt met dit netwerk" weergegeven, terwijl de draadloze verbinding wel tot stand is gebracht. Klik dan op de knop "Annuleren" om het berichtvenster te sluiten.

Android

OpmerkingAndroidapparaten kun je heel gemakkelijk verbinden met de FRITZ!Box met behulp van FRITZ!App WLAN.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Tik op de knop en vervolgens op "Geavanceerd".
  4. Tik op "Verbinding WPS-drukknop".
    • Het venster "WPS instellen" wordt weergegeven:

Afb.: WPS instellen

5. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden:

Afb.: WPS inschakelen

6. Tik op "OK" op je Androidtoestel. De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld netwerkprinter, draadloos muzieksysteem)

1. Druk op de "WLAN"-knop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden:

Afb.: WPS inschakelen

2. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar draadloze netwerken in de buurt.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of krijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld "FRITZ!Box 7430 KM") en start WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration). De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.