FRITZ!Box 6840 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6840 LTE Service

Verbinding tussen applicatie (bijvoorbeeld SSH) en externe sites wordt af en toe verbroken op internet

De internetverbinding van een bepaalde applicatie wordt na ongeveer 15 minuten verbroken, maar je kunt wel webpagina's openen op dezelfde computer wanneer de fout optreedt. Dit probleem treedt bijvoorbeeld op met SSH- (Secure Shell) of Telnet-verbindingen naar externe sites op internet.

Oorzaak

• Wanneer er gedurende 15 minuten geen gegevens zijn uitgewisseld via een TCP-verbinding, of wanneer er gedurende 5 minuten geen gegevens zijn uitgewisseld via een UDP-verbinding, dan verwijdert de FRITZ!Box automatisch de betreffende verbinding(en) uit de NAT-tabel ("NAT Timeout"). Op die manier wordt de beveiliging van apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gewaarborgd en worden problemen met internetprestaties voorkomen. Dit betekent dat alle poorten die door deze verbindingen werden gebruikt, worden gesloten en de internetverbinding van de betreffende applicatie wordt verbroken.

1 Functie keep-alive inschakelen in de applicatie

• Je kunt voorkomen dat de FRITZ!Box verbindingsgegevens verwijdert uit de NAT-tabel door de internetapplicatie zo te configureren dat deze regelmatig gegevenspakketten naar internet verstuurt.

Opmerking:Deze functie wordt doorgaans keep-alive genoemd. Informatie over de configuratie vind je in de handleiding van de internetapplicatie. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.