FRITZ!Box 6890 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6890 LTE Service

FRITZ!Box voor gebruik op de kabelaansluiting configureren

Met een extra kabelmodem kan de FRITZ!Box ook aan een kabelaansluiting worden gebruikt. Omdat de FRITZ!Box de internetverbinding zelf opbouwt en controleert via de kabelmodem, zijn alle functies van de FRITZ!Box (telefonie, firewall, etc.) ook in deze bedrijfsmodus onbeperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

• Verbind de kabelmodem met het aansluitpunt of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de eerste inrichting. Gebruik daarbij de door de installateur geleverde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Als de FRITZ!Box is verbonden met de kabelmodem, verbreek je de verbinding tussen de kabelmodem en de FRITZ!Box, en start je de kabelmodem vervolgens opnieuw op.

Opmerking:Je kunt de kabelmodem opnieuw opstarten door kort de stekker uit het stopcontact te halen. Het kan enkele minuten duren voordat de kabelmodem opnieuw is opgestart.

Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als de wizard voor de internettoegang niet automatisch start, klik je op "Wizards" en vervolgens op "Configure Internet Connection".

Afb.: FRITZ!Box-wizards oproepen

4. Schakel de optie "Access via DSL / WAN" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "Network access at a WAN port (e.g., cable or fiber optic modem)" in.
  6. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard. De wizard leidt je door de configuratie van de internettoegang en geeft aan wanneer je de kabelmodem via een netwerkkabel met de WAN-poort van de FRITZ!Box kunt verbinden.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem.

3 Telefonie configureren

Als je telefoons wilt aansluiten op de FRITZ!Box en hiermee vervolgens wilt telefoneren via de kabelmodem: