FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

De FRITZ!Box instellen voor gebruik met een andere router

De FRITZ!Box kan de internetverbinding van een andere router delen. Je kunt dan het volgende doen met de FRITZ!Box:

• het apparaat gebruiken met een internetverbinding waarvoor een speciaal door de internetprovider geleverde router met vooraf geconfigureerde en niet-aanpasbare accountgegevens moet worden gebruikt (Integrated Access Device, IAD).
  • het apparaat gemakkelijk integreren in een bestaande netwerkinfrastructuur.
  • het apparaat gebruiken als PBX en vervolgens bellen via de router met alle telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box.

De FRITZ!Box kan worden ingesteld als IP-client of als router in een trapsgewijze configuratie. Welke bedrijfsmodus het beste is, hangt af van je vereisten.

Belangrijk:Als de andere router een FRITZ!Box is, stel je beide FRITZ!Boxes in voor parallel gebruik.

1 FRITZ!Box instellen als IP-client (aanbevolen)

• Stel de FRITZ!Box in als IP-client als je de FRITZ!Box gemakkelijk wilt integreren in een bestaand netwerk. Wanneer de FRITZ!Box wordt gebruikt als IP-client,
    • wordt de firewall van de FRITZ!Box uitgeschakeld.
    • netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones) die zijn verbonden met de FRITZ!Box, kunnen nog wel hun IP-instellingen ophalen van de andere router.
    • alle netwerkapparaten hebben onbeperkte toegang tot internet en alle andere netwerkapparaten, ongeacht of ze zijn verbonden met de FRITZ!Box of de andere router.
    • de functies voor ouderlijk toezicht en gasttoegang zijn niet beschikbaar.

2 FRITZ!Box instellen als router in een trapsgewijze configuratie

• Stel de FRITZ!Box in als router in een trapsgewijze configuratie als je wilt dat het netwerk van de FRITZ!Box beschikbaar is, zelfs als het is gescheiden van de andere router. Wanneer de FRITZ!Box wordt gebruikt als router in een trapsgewijze configuratie,
    • wordt de firewall van de FRITZ!Box ingeschakeld.
    • netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones) die zijn verbonden met de FRITZ!Box, kunnen dan geen IP-instellingen meer ophalen van de andere router, maar verkrijgen deze van de FRITZ!Box.
    • apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box, zijn niet toegankelijk vanaf internet of het netwerk van de andere router.
    • de functies voor ouderlijk toezicht en gasttoegang zijn beschikbaar.