FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Met FRITZ!Box verbonden USB-printer instellen als netwerkprinter

Je kunt een met de FRITZ!Box verbonden USB-printer beschikbaar maken als netwerkprinter voor alle computers en veel andere apparaten (bijvoorbeeld een Android-smartphone of -tablet) in het thuisnetwerk.

Vereisten / Beperkingen

• De USB-printer moet gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectionele RAW via TCP).

Opmerking:USB-printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt met de FRITZ!Box. De fabrikant kan je informatie geven over de functionaliteit van de USB-printer.

• Apple iOS-apparaten (iPhone, iPad en iPod touch) kunnen alleen printers gebruiken die AirPrint-technologie van Apple ondersteunen.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

Externe USB-verbinding voor printers uitschakelen

Je kunt een USB-printer niet als netwerkprinter gebruiken als deze is geconfigureerd voor gebruik met de USB Remote Connection-software:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel de optie "printers (including all-in-one printers)" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

USB-printer verbinden met de FRITZ!Box

• Verbind de USB-printer met de USB-poort op de FRITZ!Box.

2 USB-printer configureren als netwerkprinter

Windows 10

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Hardware and Sound" en vervolgens op "Devices and Printers" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Add a printer" in de menubalk.
  4. Klik op "The printer that I want isn't listed" in het venster "Choose a device or printer to add to this PC".
  5. Schakel de optie "Add a printer using a TCP/IP address or hostname" in en klik op "Next".
  6. Typ fritz.box in het veld "Hostname or IP address" en klik op "Next".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Next".
  8. Selecteer de fabrikant en het model van de printer en klik op "Next".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, moet je eerst het juiste printerstuurprogramma installeren voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Next".
  10. Als het venster "Printer Sharing" verschijnt, selecteer je "Do not share this printer". Klik vervolgens op "Next".
  11. Klik op "Finish".

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Hardware and Sound" en vervolgens op "Devices and Printers" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Add a printer" in de menubalk.
  4. Klik op "The printer that I want isn't listed" in het venster "Add printer" en klik vervolgens op "Next".
  5. Schakel de optie "Add a printer using a TCP/IP address or hostname" in en klik op "Next".
  6. Typ fritz.box in het veld "Hostname or IP address" en klik op "Next".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

7. Klik op "Next".
  8. Selecteer de fabrikant en het model van de printer en klik op "Next".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, moet je eerst het juiste printerstuurprogramma installeren voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Devices and Printers".
  2. Klik op "Add a printer" in de menubalk.
  3. Klik op "Add a network, wireless or Bluetooth printer" in het venster "Add Printer".
  4. Klik op "The printer that I want isn't listed" en klik vervolgens op "Next".
  5. Schakel de optie "Add a printer using a TCP/IP address or hostname" in en klik op "Next".
  6. Typ fritz.box in het veld "Hostname or IP address" en klik op "Next".

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

• Windows probeert de TCP/IP-poort te detecteren.
  7. Schakel de optie "Custom" in het venster "Additional port information required" in en klik op "Next".
  8. Selecteer de fabrikant en het model van de printer en klik op "Next".

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, moet je eerst het juiste printerstuurprogramma installeren voor dit apparaat. Raadpleeg de documentatie van je printer voor instructies.

9. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish".

Apple OS X versie 10.5 of hoger

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en vervolgens op "Print & Scan" of "Print & Fax".
  3. Klik op het plusteken ("+") linksonder.
  4. Selecteer "IP" op de symbolenbalk.
  5. Ga naar het veld "Address:" en voer fritz.box in.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

6. Selecteer "HP Jetdirect - Socket" in de vervolgkeuzelijst "Protocol:".
  7. Ga naar de vervolgkeuzelijst "Print Using:" en selecteer de printer die is verbonden met de USB-poort van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als de printer niet wordt weergegeven, moet je eerst het juiste printerstuurprogramma installeren voor dit apparaat. Informatie over compatible printerstuurprogramma's vind je op de webpagina http://gutenprint.sourceforge.net/p_Supported_Printers.php. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant van de printer.

8. Klik op "Add".

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

1. Installeer een app op de smartphone of tablet die kan communiceren met printers via IP RAW (bijvoorbeeldPrintBot of PrintHand Mobile Print).
  2. Configureer de app volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik de volgende instellingen:
    • Type poort: Raw TCP
    • Poort: 9100
    • Hostnaam of IP-adres: fritz.box

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.

Andere besturingssystemen

• Configureer de printer op de computer volgens de instructies van de fabrikant van je besturingssysteem. Gebruik de volgende instellingen:
    • Type poort: Raw TCP
    • Poort: 9100
    • Hostnaam of IP-adres: fritz.box

Belangrijk:Als de FRITZ!Box is geconfigureerd als draadloze repeater of IP-client, voer je het IP-adres in waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt in het netwerk.