FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Printer via USB-kabel als netwerkprinter configureren

Je kunt je printer eenvoudig via een USB-kabel aansluiten op de FRITZ!Box en op alle apparaten in het thuisnetwerk configureren als netwerkprinter.

Voorwaarden / Beperkingen

• De inktniveau-indicator van de printer en extra functies van all-in-one-apparaten, zoals scannen of faxen, kunnen niet worden gebruikt.
  • De USB-printer moet gegevens kunnen verwerken in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Externe USB-verbinding voor printers uitschakelen

Je kunt een USB-printer niet als netwerkprinter gebruiken als deze is geconfigureerd voor gebruik met het programma USB Remote Connection:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "printers (including all-in-one printers)" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Printer met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de printer met de USB-poort van de FRITZ!Box.

3 Printer configureren