FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Bellen met de FRITZ!Box via een kabelmodem

Met een extra kabelmodem kun je je FRITZ!Box ook gebruiken via een kabelverbinding. Als je je telefoons verbindt met de FRITZ!Box, kun je elke internettelefonieprovider gebruiken waarvan je inloggegevens voor internettelefoonnummers hebt gekregen. In dit geval kun je internetnummers van je kabelprovider of van andere internettelefonieproviders gebruiken. Je kunt je FRITZ!Box ook verbinden met de kabelmodem als je kabelprovider het gebruik van de modem voor telefonie toestaat.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 FRITZ!Box configureren voor internettelefonie

Ga als volgt te werk om de inloggegevens voor je internettelefoonnummers in te voeren in de FRITZ!Box:

2 FRITZ!Box configureren voor bellen via vaste lijn

De volgende stappen zijn alleen vereist als de kabelmodem is voorzien van een poort waarop analoge telefoonapparaten kunnen worden aangesloten en als deze functie is ingeschakeld:

FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit het lange uiteinde van de meegeleverde DSL-/telefoonkabel ("Y-cable") aan op de aansluiting met het label "DSL/TEL" op de FRITZ!Box.
  2. Sluit de zwarte stekker op het gesplitste uiteinde van de kabel aan op een telefoonaansluiting op de kabelmodem.

Belangrijk:Wanneer je je FRITZ!Box gebruikt met een kabelmodem, kun je slechts één van de telefoonaansluitingen gebruiken. Je kunt geen ander telefoonapparaat, zoals een telefoon, aansluiten op de tweede telefoonaansluiting van de kabelmodem. Als de stekker op de DSL-/telefoonkabel niet past op de aansluiting van de kabelmodem, vraag je je kabelprovider om een geschikte adapter.

Instellingen voor vaste lijn inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline network enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telefoonnummer invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Configure landline number" in.
  5. Schakel de optie "one landline number (analog line)" in en klik op "Next".

Belangrijk:Je wordt alleen gevraagd het type vaste lijn (analoog of ISDN) te selecteren wanneer je voor het eerst een vast telefoonnummer configureert. Als je later het type vaste lijn wilt wijzigen, moet je eerst alle vaste telefoonnummers verwijderen die je hebt ingevoerd.

6. Voer je telefoonnummer in en klik op "Next".

Opmerking:Mogelijk kun je beide lijnen van je kabelmodem gebruiken met je FRITZ!Box. Je kabelprovider kan je meer informatie verstrekken.