FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via USB-tethering

De FRITZ!Box kan niet alleen eigen internetverbindingen tot stand brengen met een dongle voor mobiel breedband, maar kan ook de bestaande internetverbinding van een dongle voor mobiel breedband gebruiken (USB-tethering). Op die manier kunnen alle netwerkapparaten in je thuisnetwerk de internetverbinding van de dongle voor mobiel breedband gebruiken, zelfs als FRITZ!Box geen internetverbinding maakt.

Opmerking:Als de FRITZ!Box internettoegang via USB-tethering weergeeft, dan kan de FRITZ!Box de dongle voor mobiel breedband alleen beheren via USB-tethering.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Afhankelijk van de provider van je mobiele netwerk, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (zoals inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Mobile Communications" in het menu "Internet".
  3. Als je altijd het mobiele netwerk wilt gebruiken voor de verbinding met internet:
    • Schakel de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled" in.
    • Als je het mobiele netwerk alleen wilt gebruiken voor de verbinding met internet wanneer de DSL-verbinding een storing heeft:
      • Schakel de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications stick by USB tethering automatically whenever the DSL connection is interrupted" in.

Opmerking:De mobiele verbinding wordt ingeschakeld in het geval van een onderbreking van DSL-synchronisatie. Wanneer de DSL-verbinding gedurende 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de mobiele verbinding en wordt de internetverbinding via de DSL-lijn hersteld.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Dongle voor mobiel breedband configureren

• Stel de internetverbinding in op je dongle voor mobiel breedband. Geef de pincode voor de simkaart (en indien nodig ook de accountgegevens die je hebt ontvangen van je provider voor mobiel breedband) op in de gebruikersinterface van je modem voor mobiel breedband.

Opmerking:De FRITZ!Box geeft onder "Internet > Mobile Communications" weer welk IP-adres je moet gebruiken om de gebruikersinterface van de dongle voor mobiel breedband te openen. Informatie over het configureren van de dongle voor mobiel breedband vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.