FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Met FRITZ!Box verbonden USB-printer instellen

Je kunt een met de FRITZ!Box verbonden USB-printer vrijgeven als gedeelde netwerkprinter of de software USB Remote Connection gebruiken om de printer te verbinden met een computer. Welke optie de voorkeur heeft, hangt af van de manier waarop je de printer wilt gebruiken.

1 Met FRITZ!Box verbonden USB-printer instellen als netwerkprinter

• Configureer de met de FRITZ!Box verbonden USB-printer als netwerkprinter in de volgende gevallen:
    • als je de printer wilt gebruiken met je netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones, tablets), ongeacht het besturingssysteem en zonder extra software.

Opmerking:Extra printerfuncties (zoals scannen of faxen) zijn niet beschikbaar wanneer de printer wordt gebruikt als netwerkprinter. Je hebt geen toegang tot gegevens over de status van de printer (bijvoorbeeld om het inktniveau te controleren).

Belangrijk:Als je een USB-printer wilt configureren als netwerkprinter, moet de printer gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectionele RAW via TCP). Printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt met de FRITZ!Box.

2 USB-printer verbinden met een computer via USB Remote Connection

• Gebruik de software FRITZ!Box USB Remote Connection om de USB-printer te verbinden met de computer
    • als de USB-printer een all-in-one apparaat is (bijvoorbeeld een gecombineerde fax/printer/scanner) en je de printer ook wilt gebruiken voor scannen en faxen.
    • als je speciale functies van je USB-printer wilt gebruiken (zoals de indicator voor het inktniveau).
    • als de USB-printer alleen bidirectioneel of met ingekapselde gegevens werkt (bijvoorbeeld sommige GDI- en LIDIL-printers).

Belangrijk:De software FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor computers met de 32-bits en 64-bits versie van Windows 10 / 8 / 7.