FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box-gebruikersinterface kan niet worden geopend

Wat te doen als de gebruikersinterface van je FRITZ!Box niet wordt geopend nadat je fritz.box hebt ingevoerd?

Als je de gebruikersinterface niet kunt openen op je computer, tablet of smartphone, ligt dat meestal aan verkeerde instellingen van de FRITZ!Box of het netwerkapparaat.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of je nu de gebruikersinterface kunt openen.

1 Tips voor de verbinding tussen netwerkapparaat en FRITZ!Box

Om de gebruikersinterface te openen heb je geen internettoegang nodig; je netwerkapparaat hoeft alleen verbonden te zijn met de FRITZ!Box via het draadloze netwerk of een netwerkkabel (geen gasttoegang).

2 Volledige adres gebruiken voor het openen

Sommige webbrowsers starten een zoekopdracht op internet als je een onbekend of onvolledig adres invoert, bijvoorbeeld Google Chrome via Google. Om dit te vermijden moet je het volledige adres http://fritz.box invoeren.

3 Cache van de internetbrowser wissen

Op Windows- en Mac-apparaten:

1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd "Ctrl + Shift + Del" of voor Safari "CMD + Alt + E".
  2. Klik in het nieuwe venster op "Verwijderen" of druk op de entertoets.

4 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de stroomvoorziening.
  2. Verbind de FRITZ!Box na ca. 5 seconden opnieuw met de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

5 Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

Onjuiste instellingen van het netwerkapparaat kunnen het openen van de gebruikersinterface verhinderen: