FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Kan niet bellen via internet

Het is niet mogelijk te bellen via internet met een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. Mogelijk wordt een van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer, weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Registration of Internet telephone number [number] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [number] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [number] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [number] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [Number] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408]"
  • "Internet telephony with [number] via [registrar] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [number] via [registrar] failed. Reason for error: Timeout." The call was not accepted. [Message]"
  • Internetverbinding (verbinding met internettelefonie) is verbroken.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 De provider wijst de poging om te bellen af

Deze sectie is alleen van toepassing als het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box (onder "System > Event Log") wanneer de fout optreedt. In dit geval wijst de provider de poging om te bellen af. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet (bijvoorbeeld T.38).
  • De provider staat bellen met het doelnummer niet toe (bijvoorbeeld bellen met betaalnummers).
  • De provider staat gelijktijdige oproepen niet toe.

De provider genereert het bericht en de FRITZ!Box geeft dit alleen maar weer. FRITZ!Box kan dit probleem dus niet oplossen.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (voor Duitsland bijvoorbeeld "00" en "49", zie fig.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie fig.).

Fig.: Landnummer en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Juiste internettelefoonnummer en accountgegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Bel een nummer en controleer of het statuslampje voor het nummer groen of grijs is:
    • Groen lampje:
      • De accountgegevens voor je telefoonnummer zijn correct ingevoerd.
    • Grijs lampje:
      1. Wijzig het wachtwoord voor je telefoonnummer dat is opgeslagen bij je provider van internettelefonie.

Belangrijk:Gebruik een wachtwoord dat je niet eerder hebt gebruikt. Doorgaans kun je je wachtwoord wijzigen op je persoonlijke klantenpagina op de website van je provider.

2. Configureer nogmaals het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
      3. Als het statuslampje nog steeds grijs is, neem je contact op met je provider van internettelefonie om je telefoonnummer en accountgegevens te laten controleren.

5 FRITZ!Box instellen voor bellen via een andere router

De volgende stappen zijn alleen vereist als de FRITZ!Box niet een eigen verbinding maakt met internet, maar de internetverbinding van een andere router in het netwerk gebruikt:

6 FRITZ!App Fon instellen

Telefoonnummers definiëren voor FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor FRITZ!App Fon. Bij de installatie wordt FRITZ!App Fon automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN" in de FRITZ!Box.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het nummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de nummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

HD-telefonie uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen vereist als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een iOS-apparaat gebruikt:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "Meer" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "HD telephony" uit.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende stappen zijn alleen vereist als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een Android-apparaat gebruikt:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "Meer" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop op de telefoon en tik vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

7 Analoge telefoon instellen op toonkiezen

• Stel je telefoon in op "tone dialing" (DTMF) en niet op "pulse dialing". Informatie over de configuratie van het apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

Opmerking:Als je een toon hoort wanneer je op een nummertoets drukt, is je telefoon ingesteld op "tone dialing". Als je klikgeluiden hoort, is je telefoon ingesteld op "pulse dialing".

8 ISDN-telefoon aansluiten en configureren

Voorbereiding

• Stel bij de configuratie van de apparaten in dat je speciale tekens kunt kiezen (zoals * en #) en toetscombinaties kunt versturen met je toetsenblok (combinaties van symbolen en cijfers, zoals *121#).

Opmerking:Veel Gigaset-telefoons kunnen als volgt worden geconfigureerd: Selecteer "Operation at a PBX" in het menu van de telefoon, selecteer "Dialing options" en schakel vervolgens de optie "Dial * and #" in.

Overdracht van tekstgegevens uitschakelen op je ISDN-telefoon

Wanneer je een ISDN-telefoon gebruikt om te bellen, stuurt de FRITZ!Box tekstgegevens naar de telefoon. Hierdoor kun je op de display van je telefoon bijvoorbeeld zien welk nummer wordt gebruikt voor het gesprek. Sommige ISDN-telefoons kunnen deze tekst echter niet correct verwerken. Voor testen moet je de functie dus uitschakelen in de FRITZ!Box:

1. Kies #960*0* op je telefoon en druk op de oproepknop (hoorn opnemen).
  2. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #960*2*.

Energiespaarmodus uitschakelen op je ISDN-telefoon

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. As er geen activiteit is, wordt de communicatie tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat beëindigd.

Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Je moet deze functie dus uitschakelen in de FRITZ!Box:

1. Kies #966*1* op je telefoon en druk op de oproepknop (hoorn opnemen).
  2. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #966*0*.

ISDN-telefoon opnieuw instellen

• Verwijder alle (MSN-)nummers, alle voorkiesnummers en alle kiesregels van de telefoon.

Eén ISDN-telefoon aansluiten

1. Ontkoppel alle eindapparaten (zoals telefoons, PBX, faxapparaten) en kabels van de poort "FON S0".
  2. Sluit één telefoon aan op de poort "FON S0". Sluit de telefoon niet op de FRITZ!Box aan via een PBX of een ISDN-hub.
  3. Controleer of je nu kunt bellen met de ISDN-telefoon.
    • Als je niet zelf kunt bellen (uitgaande oproepen niet mogelijk):
      • Ga verder met de volgende sectie. Sluit nu nog niet andere telefoonapparaten aan.
    • Als je wel kunt bellen, dan is er een defect in een ander apparaat of in de kabel daarvan, of is een apparaat onjuist geconfigureerd (zoals onjuiste telefoonnummers, kiesregels). Ga als volgt te werk om uit te zoeken welk apparaat het probleem veroorzaakt:
      • Sluit de andere ISDN-apparaten weer aan. Sluit niet meer dan één ISDN-apparaat zonder eigen stroomtoevoer aan op de poort "FON S0".
        • Als de fout zich opnieuw voordoet nadat je een bepaald ISDN-apparaat hebt aangesloten, dan heeft dat apparaat of de kabel van dat apparaat een defect.
        • Als de fout zich opnieuw voordoet nadat je een PBX hebt aangesloten, dan is de PBX defect of verkeerd geconfigureerd (bijvoorbeeld onjuiste telefoonnummers, onjuiste kiesregels, Dial Around-services).

9 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Gebruik de wizard voor telefoonapparaten om de telefoon opnieuw te configureren: Klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Gebruik de wizard voor telefoonapparaten niet om FRITZ!App Fon te configureren. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer je FRITZ!App Fon volledig afsluit en de app dan opnieuw start.

10 HD-telefonie uitschakelen

De volgende stappen zijn alleen vereist als het probleem zich voordoet met een draadloze telefoon:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Cordless Telephones" in het menu "DECT".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Ga naar de sectie "HD Telephony" en selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "HD disabled".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is volledig geconfigureerd voor het bellen via internet. Als het probleem blijft optreden, heeft je provider van internettelefonie mogelijk technische problemen.