FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Wat is MyFRITZ! en hoe kan ik MyFRITZ! gebruiken?

Met MyFRITZ! maakt AVM gemakkelijke en veilige internettoegang tot je FRITZ!Box mogelijk. Met MyFRITZ! kun je overal en altijd het volgende doen:

• controleren wie je thuis heeft gebeld en nieuwe berichten op het antwoordapparaat beluisteren.
  • toegang krijgen tot je foto's, muziek, video's en documenten in het interne geheugen van de FRITZ!Box of op een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box,
  • smart apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) beheren en het energieverbruik van de verbonden apparaten controleren.
  • alle andere functies van je FRITZ!Box controleren en aanpassen.

Als je MyFRITZ! wilt gebruiken, moet je eenmalig een MyFRITZ!-account registreren en dit configureren in de FRITZ!Box. Telkens wanneer vervolgens het IP-adres van de FRITZ!Box verandert, wordt het huidige IP-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt op internet, doorgegeven aan je MyFRITZ!-account. Op die manier heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via myfritz.net.

Je persoonlijke gegevens worden altijd uitsluitend in de FRITZ!Box opgeslagen en worden niet overgezet naar een MyFRITZ!-server van AVM of een andere service of provider. Daarom zijn er twee verschillende inlogprocessen wanneer je MyFRITZ! gebruikt voor toegang tot de FRITZ!Box:

• Inloggen bij myfritz.net
    • Je logt in bij myfritz.net met je MyFRITZ!-account. Vervolgens word je vanaf myfritz.net omgeleid naar je eigen FRITZ!Box.
    • Wanneer je een MyFRITZ!-account maakt, worden de inloggegevens versleuteld opgeslagen op onze MyFRITZ!-servers en geverifieerd wanneer je inlogt bij myfritz.net.
  • Inloggen bij de FRITZ!Box
    • Wanneer je inlogt bij myfritz.net, word je omgeleid naar de MyFRITZ!-startpagina van je eigen FRITZ!Box. Voor toegang tot je FRITZ!Box moet je dan inloggen bij je FRITZ!Box zelf. Je FRITZ!Box heeft daarvoor een eigen gebruikersadministratie die helemaal onafhankelijk is van MyFRITZ!.
    • De gebruikersnamen en wachtwoorden van je FRITZ!Box-gebruikers zijn niet bekend bij AVM, want deze worden alleen opgeslagen op jouw FRITZ!Box en geverifieerd tijdens het inloggen bij deze FRITZ!Box.

Gebruik MyFRITZ!App voor gemakkelijke toegang tot je FRITZ!Box vanaf je smartphone of tablet.

Je kunt MyFRITZ! gratis gebruiken. Een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.10 of later is vereist. Je kunt je MyFRITZ!-account op meerdere FRITZ!Boxes configureren. Neem de algemene voorwaarden van MyFRITZ! door.