FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Webradio beluisteren met FRITZ!Fon

Met je FRITZ!Fon kun je via internet radio-uitzendingen beluisteren van radiostations in de hele wereld.

Voorwaarden / Beperkingen

• Er zijn geen DECT-repeaters van andere fabrikanten geregistreerd bij de FRITZ!Box.
  • Het webradiostation moet zijn opgeslagen in de playlistindeling "pls" of "m3u" en moet wijzen naar een mp3-stream. Andere indelingen kunnen niet worden afgespeeld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Versleuteling inschakelen

Je kunt de gemaksfuncties van je FRITZ!Fon alleen gebruiken als DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Ga naar de sectie "Security" en schakel de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie is uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box opnieuw opstarten zodra je de gebruikersinterface gebruikt ("System > Backup > Restart").

2 Internetradiostations configureren

Een aantal webradiostations zijn al vooraf ingesteld in de FRITZ!Box. Je kunt gemakkelijk extra stations toevoegen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Web Radio".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerd station of selecteer "Other web radio station..." als het gewenste station niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een vooraf geconfigureerd station selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je later veranderen via de knop "Edit".

5. Voer in het tekstveld "Name" een naam in voor het internetradiostation.
  6. Voer in het tekstveld "Web address" het adres in voor het internetradiostation.

Opmerking:Links naar diverse internetradiostations vind je bijvoorbeeld op www.shoutcast.com. Je kunt de adressen van de internetradiostations kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende tekstveld te plakken.

7. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, kun je ook de telefoons selecteren waarop je het internetradiostation beschikbaar wilt maken.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Luisteren naar webradio

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Scrol naar "Internet services" en druk op "OK".
  3. "Internet radio" > "OK"
  4. Selecteer een radiostation en druk op "OK".