FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Draadloze telefoon meldt "No resources"

Met een draadloze telefoon (bijvoorbeeld FRITZ!Fon C5) die is aangemeld bij de FRITZ!Box, kunnen er geen uitgaande telefoonverbindingen tot stand worden gebracht via het vaste net. Wanneer de verbinding tot stand wordt gebracht, wordt op de display van de telefoon een van de volgende meldingen weergegeven:

• "No Resources"
  • "No Resource"
  • "No Route to destination"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Juiste type telefoonaansluiting selecteren

Welk type telefoonaansluiting je moet selecteren wanneer je je vaste telefoonnummer(s) configureert, hangt af van de bekabeling tussen de FRITZ!Box en de telefoonaansluiting, niet van het aantal beschikbare telefoonnummers. Als je bijvoorbeeld een een ISDN-aansluiting met één telefoonnummer hebt, moet je het type aansluiting "multiple landline numbers (ISDN line)" selecteren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonaansluiting en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd bij het configureren van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Next".

2 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

1. Controleer de bekabeling naar de vaste telefoonaansluiting.

3 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee via het vaste net geen verbinding tot stand kan worden gebracht. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

4 Vaste telefoonaansluiting controleren

1. Koppel de FRITZ!Box los van de vaste telefoonaansluiting.
  2. Sluit een telefoon aan op dezelfde aansluiting.
  3. Als deze telefoon ook niet werkt wanneer die is aangesloten op de telefoonaansluiting, neem dan contact op met je telefoonprovider om je aansluiting te laten controleren.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de controle. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!