FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

MAC-adres van FRITZ!Box bepalen

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) wordt gebruikt om een apparaat in het netwerk eenduidig te identificeren.
Het MAC-adres waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt door een ander netwerkapparaat (zoals een computer), hangt af van de netwerkinterface (LAN, draadloos LAN (WiFi)) die door het netwerkapparaat wordt gebruikt voor de communicatie met de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Draadloze MAC-adres van FRITZ!Box bepalen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Noteer het MAC-adres dat wordt vermeld in de sectie "Radio Network".

2 LAN MAC-adres van FRITZ!Box bepalen

Je kunt het LAN MAC-adres van de FRITZ!Box bepalen via een Windows-computer die is verbonden met een LAN-poort op de FRITZ!Box:

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "R".
  2. Typ cmd in het veld "Open" en klik op "OK".
  3. In het opdrachtpromptvenster voer je ping nslookup fritz.box in en vervolgens druk je op Enter.
  4. Noteer het IP-adres van de FRITZ!Box dat wordt weergegeven naast "Address:".
  5. Voer arp -a [IP-adres van de FRITZ!Box] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp - a 192.168.178.1

Fig.: MAC-adres bepalen met nslookup

6. Noteer het MAC-adres van de FRITZ!Box dat wordt weergegeven onder "Physical Address".