FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Trage draadloze verbinding (lage doorvoercapaciteit)

Een draadloos netwerkapparaat, zoals bijvoorbeeld een computer, smartphone of tablet, brengt de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand met een lagere doorvoercapaciteit dan de draadloze standaard ondersteunt. Daardoor worden bijvoorbeeld websites erg traag geladen, duurt het lang om bestanden te downloaden en worden videostreams niet goed weergegeven of afgebroken.

1 Controleren welke draadloze standaarden het draadloze netwerkapparaat ondersteunt

• Controleer welke draadloze standaards het draadloze netwerkapparaat ondersteunt en met welke de maximale doorvoercapaciteit het apparaat een draadloze verbinding tot stand kan brengen. Informatie over het draadloze netwerkapparaat verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

Opmerking:FRITZ!WLAN Stick N ondersteunt 802.11n/g/b/a (802.11n met 300 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick N 2.4 ondersteunt 802.11n/g/b (802.11n met 150 Mbit/s bruto),
    FRITZ!WLAN Stick ondersteunt 802.11n/g/b (802.11n met 150 Mbit/s bruto).

2 Bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding bepalen

De bruikbare doorvoercapaciteit van de gebruikte draadloze standaard bepaalt de snelheid van de gegevensoverdracht via draadloze verbindingen. De bruikbare doorvoercapaciteit is aanzienlijk lager dan de opgegeven capaciteit voor draadloze standaarden, omdat een groot deel van de capaciteit nodig is om de draadloze verbinding tot stand te brengen en in stand te houden.

• Bepaal de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding voor de standaard die wordt gebruikt door het draadloze apparaat:
    Draadloze standaardGegevensstromen /
    Kanaalbandbreedte
    Doorvoercapaciteit totBruikbare doorvoercapaciteit tot
    802.11n 3 / 40 MHz 450 Mbit/s 200 Mbit/s
    2 / 40 MHz 300 Mbit/s 150 Mbit/s
    1 / 40 MHz 150 Mbit/s 75 Mbit/s
    3 / 20 MHz 195 Mbit/s 90 Mbit/s
    2 / 20 MHz 130  Mbit/s 60 Mbit/s
    1 / 20 MHz 65 Mbit/s 30 Mbit/s
    802.11g - 54 Mbit/s 25 Mbit/s
    802.11b - 11 Mbit/s 5 Mbit/s
    Tabel: Overdrachtssnelheid volgens draadloze standaard

Belangrijk:Bij de draadloze standaard 802.11n hangt de maximale doorvoercapaciteit af van het aantal gegevensstromen en de kanaalbandbreedte. De FRITZ!Box gebruikt standaard draadloze kanalen van 40 MHz breed.

Als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat bijna net zo hoog is als de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding, dan is er geen probleem.

3 Draadloze verbinding optimaliseren

De volgende maatregel is noodzakelijk als de doorvoercapaciteit van het draadloze apparaat aanzienlijk lager is dan de bruikbare doorvoercapaciteit van de draadloze verbinding: