FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth"

Draadloze netwerkapparaten, zoals bijvoorbeeld computers, smartphones of tablets, geven de snelheid van de draadloze verbinding (WiFi) met de FRITZ!Box weer met een duidelijk lagere doorvoercapaciteit dan mogelijk is met de draadloze standaard 802.11n. Hierbij wordt de volgende melding weergegeven in de Event Log:

• "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth (2,4 GHz)"

Oorzaak

• De FRITZ!Box herkent wanneer de door de FRITZ!Box gebruikte draadloze kanalen op de 2,4GHz-frequentieband zwaar worden belast door andere draadloze netwerken. Om nog steeds stabiele draadloze verbindingen te kunnen waarborgen, reduceert de FRITZ!Box automatisch de kanaalbandbreedte van 40 MHz tot 20 MHz. Hiermee voldoet de FRITZ!Box aan de functionaliteit "wireless coexistence", die onderdeel is van de draadloze standaard 802.11n. Hoewel de draadloze netwerkapparaten hierdoor een lagere doorvoercapaciteit weergeven, wordt de bruikbare doorvoercapaciteit hoger, omdat er minder storingen optreden en de draadloze verbinding niet meer wordt beïnvloed door hertransmissie.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

Om ervoor te zorgen dat de FRITZ!Box de draadloze omgeving regelmatig controleert en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiest, moet je de volgende instelling configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De draadloze verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

Nu worden draadloze verbindingen met de FRITZ!Box tot stand met de hoogst mogelijke doorvoercapaciteit.

Opmerking:Als in het "Event Log" van de FRITZ!Box nog steeds de melding "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven, dan komt dit door de zware belasting door draadloze netwerken in de buurt.