FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor je draadloze netwerk, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box is nu gewijzigd. Alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Wanneer je draadloze repeaters of powerline-adapters met draadloze functie gebruikt in je thuisnetwerk, raden we aan om bij alle apparaten een identieke naam voor het draadloze netwerk te gebruiken. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te schakelen (draadloos roaming).

2 Draadloze verbinding configureren

1. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.