FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service
Not your product?

Pintoewijzing van kabels, adapters en poorten

Je FRITZ!Box wordt geleverd met diverse kabels en adapters waarmee je de FRITZ!Box kunt aansluiten op de DSL-lijn en je telefoonapparaten op de FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box is verkrijgbaar in diverse productvarianten, die elk met andere onderdelen worden geleverd. Zie de informatie op de FRITZ!Box-verpakking voor de precieze inhoud van het pakket.

1 DSL-/telefoonkabel (Y-kabel)

De kabeldraden voor DSL lopen van de middenpinnen 4 en 5 van de stekker aan het kabeluiteinde met enkele stekker naar de middenpinnen 4 en 5 van de (grijze) DSL-stekker op het gesplitste uiteinde van de kabel (zie fig.).

Opmerking:Als je een RJ45-stekker zo vasthoudt dat de kabel naar beneden hangt en de gouden pinnen naar boven en naar jezelf zijn gericht, bevindt pin 1 zich rechts en pin 8 links.

De kabeldraden voor een vaste telefoonlijn (ISDN/analoog) lopen van de pinnen 1, 2, 3, 6, 7 en 8 van de stekker aan het kabeluiteinde met enkele stekker naar de pinnen 4, 5, 1, 8, 3 en 6 van de zwarte telefoonstekker op het gesplitste uiteinde van de kabel (zie fig.).

Fig.: Pintoewijzing van de DSL-/telefoonkabel

2 Poort "FON S0" op de FRITZ!Box

De kabels van ISDN-apparaten die zijn aangesloten op de poort "FON S0" op de FRITZ!Box, moeten als volgt zijn toegewezen:

Fig.: Pintoewijzing van de ISDN-kabel

Opmerking:Je kunt ook een monteur vragen een S0-interface te installeren en deze te verbinden met de poort "FON S0". De poort "FON S0" is afgesloten (met twee weerstanden van 100 ohm op de poort "FON S0" in de FRITZ!Box).

3 RJ11-aansluitingen van extensies "FON 1" en "FON 2"

Voor de RJ11-aansluitingen "FON 1" en "FON 2" aan de achterkant van de FRITZ!Box worden alleen de twee middenpinnen gebruikt.