FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Blu-rayspeler in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je blu-rayspeler is voorzien van een netwerkaansluiting of een draadloze netwerkadapter, kun je de blu-rayspeler eenvoudig verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van de FRITZ!Box. De blu-rayspeler heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor multimediabestanden zoals foto's, video en muziek.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Blu-rayspeler configureren

Zorg ervoor dat de blu-rayspeler de IP-instellingen krijgt toegewezen van de FRITZ!Box:

• Configureer de blu-rayspeler voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste blu-rayspelers). Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant, bijvoorbeeld via de handleiding.

3 Blu-rayspeler met FRITZ!Box verbinden

De blu-rayspeler is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan multimediabestanden afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld computers met Windows Media Player).

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de blu-rayspeler verkrijg je van de fabrikant.