FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Televisie in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Als je televisie is voorzien van een netwerkaansluiting of een draadloze netwerkadapter, kun je de tv eenvoudig verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van de FRITZ!Box. De televisie heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor multimediabestanden zoals foto's, video en muziek.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Televisie configureren

Zorg ervoor dat de televisie de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box:

1. Configureer de televisie voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste televisies). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Televisie met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de televisie met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box.

De televisie is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan multimediabestanden afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld computers met Windows Media Player).

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de televisie krijg je van de fabrikant.