FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

FRITZ!Box configureren als DSL-router (standaard)

Wanneer de FRITZ!Box is geconfigureerd voor gebruik als DSL-router, wordt automatisch verbinding gemaakt met internet wanneer je de FRITZ!Box aansluit op een DSL-lijn en je de gegevens van je internetaccount invoert in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Alle verbonden apparaten (zoals computers, telefoons) kunnen dan tegelijkertijd en met dezelfde status gebruikmaken van de internetverbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten op je DSL-lijn

• Sluit de FRITZ!Box alleen op de DSL-lijn aan zoals beschreven in deze handleiding.

2 Internetverbinding configureren

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Start de wizard om de internetverbinding in te stellen:
    • Als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
      • Wijs een wachtwoord toe voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "Register" en "Next".

Fig.: Wachtwoord toewijzen voor de gebruikersinterface

• Als je de instellingen in de gebruikersinterface al hebt gewijzigd:
      • Klik op "Wizards" (links onder het hoofdmenu) en vervolgens op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".

Fig.: FRITZ!Box-wizard starten

3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde providers weergegeven tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en klik op "Next".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer "Other Internet service provider" en klik op "Next".
  4. Volg de instructies van de wizard en voer in de betreffende velden de accountgegevens in die je hebt ontvangen van je internetprovider.
  5. Schakel de optie "Check the Internet connection after saving" in en klik op "Next".

De accountgegevens die je hebt ingevoerd, worden door de FRITZ!Box gebruikt om verbinding te maken met internet. De configuratie is voltooid wanneer het bericht "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.