FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Geen DNS-omzetting van private IP-adressen

De FRITZ!Box kan niet worden gebruikt voor DNS-omzetting van domeinnamen die verwijzen naar private IP-adressen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. Dit betekent dat de domeinnaam niet kan worden gebruikt voor toegang tot serverservices in het FRITZ!Box-thuisnetwerk. Mogelijk wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "DNS timed out"
  • "DNS request timed out"

Voorbeeld:
Een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (192.168.178.29) heeft geen toegang tot een webserver in hetzelfde thuisnetwerk omdat de DNS-query voor deze webserver (my_domain.de) wordt beantwoord met een IP-adres van hetzelfde thuisnetwerk (192.168.178.20).

Oorzaak

• Ter beveiliging van de computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk houdt de FRITZ!Box DNS-antwoorden tegen die verwijzen naar IP-adressen in het thuisnetwerk. Dit is een beveiligingsfunctie van de FRITZ!Box om "DNS rebinding attacks" tegen te gaan.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Ga naar het veld "Domain name exceptions" en voer de naam in van het domein waarvoor geen beveiliging tegen DNS rebinding hoeft te worden toegepast. Als je meerdere domeinnamen wilt invoeren als uitzonderingen, scheid je de verschillende domeinnamen met een regeleinde.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

DNS-query's voor domeinnamen die voorkomen in de lijst met uitzonderingen, ontvangen een antwoord, zelfs als het DNS-antwoord verwijst naar een IP-adres in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Belangrijk:Als je uitzonderingen invoert voor beveiliging tegen DNS rebinding in de FRITZ!Box, dan moet de internetverbinding worden bewaakt met beveiligingssoftware (bijvoorbeeld een firewall, virusscanner) op elke computer in het thuisnetwerk.