FRITZ!Box 7272 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7272 Service

Lampje "Info" knippert

Het lampje "Info" op je FRITZ!Box knippert bij diverse gebeurtenissen:

• FRITZ!OS wordt bijgewerkt
  • de beveiligingsinstellingen voor draadloos LAN worden automatisch overgebracht naar een FRITZ!WLAN Stick
  • een draadloze telefoon wordt geregistreerd bij de FRITZ!Box
  • een smart apparaat in het thuisnetwerk wordt geregistreerd bij de FRITZ!Box.
  • een gebeurtenis die je hebt geselecteerd onder "System > Buttons and LEDs"
  • er is hardware of software

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Probleem heeft zich voorgedaan na een update van FRITZ!OS

Voer de volgende stappen uit als de fout is ontstaan na een update:

2 Probleem heeft zich voorgedaan na aansluiten van een FRITZ!WLAN Stick

De volgende stappen zijn alleen vereist als het probleem zich heeft voorgedaan na het aansluiten van een FRITZ!WLAN Stick:

Voorbereidingen

1. Verwijder de FRITZ!WLAN Stick uit de USB-poort van de FRITZ!Box.
  2. Verbind een computer met een LAN-poort op de FRITZ!Box.

Stick & Surf inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Additional Security Settings" en schakel de optie "Enable AVM Stick & Surf" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt je FRITZ!WLAN Stick aansluiten op de FRITZ!Box. De instellingen voor draadloze beveiliging worden dan overgebracht. Vervolgens kun je de FRITZ!WLAN Stick verbinden met je computer via Stick & Surf.

3 FRITZ!Box-instellingen controleren

In de FRITZ!Box-gebruikersinterface kun je configureren dat het lampje "Info" gaat knipperen bij een bepaalde gebeurtenis. Controleer welke gebeurtenis is geselecteerd en stop het knipperen:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Buttons and LEDs" in het menu "System".
  3. Controleer welke gebeurtenis is gedefinieerd voor het lampje "Info":
    • "Call during absence - LED flashes":
      • Druk op de oproeptoets (hoorn opnemen) op een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box.

Opmerking:Doorgaans hoef je alleen de hoorn op te nemen. Als de telefoon is verbonden met een PBX waarvoor het automatisch bellen van externe nummers niet is ingeschakeld, moet je eerst het nummer bellen voor toegang tot een buitenlijn (bijvoorbeeld "0").

Belangrijk:Je kunt geen IP-telefoon gebruiken (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon) om het lampje "Info" van de FRITZ!Box te resetten!

• "New answering machine message - LED flashes":
      • Beluister alle nieuwe berichten.
    • laat nieuwe faxberichten zien:
      • Je FRITZ!Box slaat faxberichten op in een map met de naam "FRITZ\faxbox" op het USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box. Het lampje "Info" knippert zolang er ten minste één faxbericht (pdf-bestand) in deze map is.
        • Verwijder alle faxberichten in de map "FRITZ\faxbox" of verplaats ze naar een andere map, bijvoorbeeld een map op de harde schijf van je computer.
      • Belangrijk:Als je "New answering machine message, call during absence or new fax - LED flashes" selecteert, zijn er meerdere gebeurtenissen waardoor het lampje kan gaan knipperen. Mogelijk moet je de hier beschreven stappen uitvoeren voor alle gebeurtenissen om het knipperen te stoppen.