FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

FRITZ!Powerline in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren

De FRITZ!Powerline-adapter breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Je kunt de FRITZ!Powerline-adapter op verschillende manieren verbinden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk. Welk type verbinding het beste is, hangt af van het gebruikte model FRITZ!Powerline en de omgeving waar deze wordt gebruikt.

1 FRITZ!Powerline-adapter via powerline met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Een powerlineverbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Powerline-adapter buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box of een andere repeater in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Powerline-adapter moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.
  • de FRITZ!Powerline-adapter desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo werkt het: FRITZ!Powerline-adapter via powerline met de FRITZ!Box verbinden

2 FRITZ!Powerline-adapter via LAN met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Een LAN-verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Powerline-adapter buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box of een andere repeater in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.
  • vanaf de plaats waar de FRITZ!Powerline-adapter wordt gebruikt een LAN-verbinding met de FRITZ!Box kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.

Zo ga je te werk: FRITZ!Powerline-adapter via LAN verbinden met de FRITZ!Box

3 FRITZ!Powerline-adapter via het draadloze netwerk met FRITZ!Box verbinden

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Een draadloze verbinding met de FRITZ!Box is zinvol wanneer

• de FRITZ!Powerline-adapter binnen het draadloze bereik van de FRITZ!Box moet worden geplaatst.
  • een apparaat zonder draadloze functie, bijvoorbeeld een IPTV-ontvanger, via de LAN-poort van de FRITZ!Powerline-adapter moet worden geïntegreerd in het thuisnetwerk.

Zo ga je te werk: FRITZ!Powerline-adapter via draadloos netwerk met de FRITZ!Box verbinden