FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via powerline met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde Wi-Fi-instellingen gebruikt als in de FRITZ!Box, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het Wi-Fi-netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Sluit de FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de led "WLAN" blijft branden.
  3. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E"WLAN/WPS" en "Powerline · Security"10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E"WLAN-WPS/Powerline · Security"15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E"Connect"15 seconden
  4. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box, FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben zijn al met elkaar verbonden en kunnen in gebruik worden genomen zonder extra instellingen te configureren. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.