FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

FRITZ!NAS-inhoud delen via toegangskoppeling

Met de FRITZ!NAS-gebruikersinterface (http://fritz.nas) kun je gemakkelijk afzonderlijke bestanden of mappen met anderen delen via een toegangskoppeling. Op die manier kun je vrienden en familie bijvoorbeeld internettoegang geven tot de foto's en video's van je laatste vakantie, zonder dat ze bestanden vanuit FRITZ!NAS kunnen wijzigen of verwijderen.

Via de toegangskoppeling kan gedeelde FRITZ!NAS-inhoud altijd met elke webbrowser worden geopend, zonder dat een gebruikersnaam of wachtwoord hoeft te worden ingevoerd.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanaf internet via IPv6 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

• Toegangskoppelingen kunnen niet worden gebruikt om bestanden in FRITZ!NAS te wijzigen of verwijderen.

Opmerking:Als je gebruikers wilt toestaan FRITZ!NAS-inhoud te wijzigen of verwijderen vanaf internet, stel je internettoegang voor FRITZ!NAS in voor deze gebruikers.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ!

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

Permanente internetverbinding handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Toegangskoppeling naar FRITZ!NAS-inhoud aanmaken

1. Roep FRITZ!NAS op in een webbrowser.
  2. Ga naar de map met het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Klik op het selectievakje voor het bestand of de map om deze te markeren.
  4. Klik op de knop (Bestand of map vrijgeven voor delen).
    • Het venster "Successfully released for sharing" (zie fig.) wordt weergegeven.

Fig.: Toegangskoppeling voor FRITZ!NAS aanmaken

5. Als je de geldigheid van de toegangskoppeling wilt beperken, kun je beperkingen stellen aan de toegangsperiode en/of het aantal keer dat toegang is toegestaan.
  6. Klik op "E-mail" om de toegangskoppeling te verzenden naar de standaard-e-mailclient op de computer. Op die manier kun je de toegangskoppeling gemakkelijk per e-mail sturen naar mensen die toegang krijgen tot het bestand of de map die je wilt delen.
  7. Klik op "OK".

De mensen aan wie je toegang wilt geven tot gedeelde inhoud, hoeven alleen maar te klikken op de toegangskoppeling voor toegang tot de gedeelde bestanden.

Belangrijk:Zelfs als de webbrowser de verbinding beschouwt als "not trusted", kun je de koppeling zonder gevaar openen! De webbrowser beschouwt de verbinding alleen als "not trusted" omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij andere organisaties die certificaten valideren. Dit is geen beveiligingsrisico!

Opmerking:Op de tab "Permit Access" in FRITZ!NAS zie je alle bestanden en mappen die je hebt gedeeld, en je kunt hier het delen weer ongedaan maken.