FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service
This document is also available for the following products:

Sterk storende geluiden bij gebruik van een FRITZ!DECT Repeater

Zodra een FRITZ!DECT Repeater is aangemeld bij de FRITZ!Box, zijn er sterk storende geluiden te horen wanneer er wordt gebeld met een draadloze telefoon.

Oorzaak

• De repeater is niet goed verbonden met de FRITZ!Box of verkeerd gepositioneerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

De DECT technologie wordt continue verder ontwikkeld. Als je er zeker van wilt zijn dat je FRITZ!Box up-to-date is, installeer je eerst het meest recente FRITZ!OS:

2 FRITZ!Box configureren

Versleuteling inschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens eenmalig opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup > Restart").

Pincode instellen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Voer in de sectie "Registration" de pincode "0000" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Belangrijk:De PIN mag ook na succesvolle aanmelding van de repeater niet meer worden gewijzigd!

3 Repeater opnieuw aanmelden

Repeater afmelden

• Houd de knop "DECT" op de repeater ten minste 6 seconden ingedrukt en herhaal deze procedure meteen nog een keer.

Zodra de "DECT"-led knippert, is de repeater afgemeld.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

DECT-verbinding tot stand brengen

1. Steek de repeater in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box en houd de "DECT"-knop van de repeater gedurende 6 seconde ingedrukt.
  2. Druk nu binnen 2 minuten op de "DECT"-knop op de FRITZ!Box. Houd de knop ten minste 6 seconde ingedrukt, tot de "DECT"- of "Info"-led op de FRITZ!Box begint te knipperen.

De repeater meldt zichzelf nu automatisch aan bij de FRITZ!Box. Zodra de "DECT"-led van de repeater blijft branden, is de DECT-verbinding tot stand gebracht.

Belangrijk:Nadat de verbinding tot stand is gebracht, controleert de FRITZ!Box of er nieuwe firmware beschikbaar is voor de repeater. Als er een nieuwe versie van de firmware wordt gevonden, wordt deze meteen bijgewerkt. De update is voltooid zodra de leds van de repeater niet meer knipperen. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen.

4 Repeater optimaal positioneren

• Kies voor de repeater een plaats waar een telefoon die rechtstreeks met de FRITZ!Box is verbonden, een volkomen vlekkeloze ontvangst heeft. De "DECT"-led van de repeater moet blijven branden. Als de led knippert, heeft de repeater geen verbinding met de FRITZ!Box. Bovendien moet de spraakoverdracht in beide richtingen absoluut storingsvrij zijn op de locatie van de repeater, zelfs wanneer je elk van je telefoons gebruikt als de repeater is uitgeschakeld. Anders is dit geen geschikte locatie voor de repeater.