FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Kunnen er VPN-verbindingen worden gemaakt met een FRITZ!Box die wordt gebruikt via een DS-Lite-internetverbinding?

Met de DS-Lite-procedure ("Dual Stack Lite") kun je IPv4-applicaties, zoals de VPN-oplossing van de FRITZ!Box, blijven gebruiken, zelfs met nieuwe IPv6-internetverbindingen.

Als de externe site ook een publiek IPv4-adres heeft, dan kun je de FRITZ!Box ook gebruiken op een internetverbinding met de DS-Lite-procedure om een VPN-verbinding tot stand te brengen tussen twee FRITZ!Box-netwerken (LAN-LAN linkup) of tussen de FRITZ!Box en een bedrijfs-VPN.

FRITZ!VPN en andere VPN-software kunnen ook worden gebruikt op DS-Lite-internetverbindingen om verbinding te maken met VPN-servers die toegankelijk zijn op publieke IPv4-adressen.

Als de FRITZ!Box wordt gebruikt via een DS-Lite-internetverbinding, kunnen alleen geen inkomende VPN-verbindingen worden ontvangen, bijvoorbeeld met FRITZ!VPN of een smartphone.

Om die reden ondersteunt AVM de ontwikkeling van Port Control Protocol (PCP), waarmee VPN-verbindingen naar de FRITZ!Box en andere inkomende IPv4-verbindingen via DS-Lite mogelijk worden. De internetprovider moet Port Control Protocol ook ondersteunen.

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt geen VPN-verbindingen met IPv6 omdat hiermee geen IPv4-gegevens kunnen worden doorgegeven. Daarnaast kan dit type IPv6-verbinding alleen tot stand worden gebracht als beide partijen een IPv6-internetverbinding hebben en dit is bijvoorbeeld niet het geval bij de meeste mobiele communicatienetwerken en draadloze hotspots.