FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

DMZ instellen met FRITZ!Box

Een DMZ (gedemilitariseerde zone) verwijst naar een speciaal netwerk dat zowel via internet als vanaf het lokale netwerk (LAN) toegankelijk is. Ee firewall blokkeert elke toegang van de DMZ naar het LAN. Met dit concept kun je serverservices (zoals e-mailservers) in de DMZ beschikbaar maken voor toegang vanaf internet en vanaf het LAN, zonder je kwetsbaar te maken voor aanvallen op het LAN vanaf internet.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 DMZ wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

FRITZ!Box ondersteunt de implementatie van een DMZ (gedemilitariseerde zone) niet.

Tijdelijke oplossing

De term "DMZ" wordt vaak ten onrechte gebruikt voor de functie "exposed host". Als je de functie "exposed host" gebruikt, worden alle poorten geopend voor een computer in het netwerk.

De volgende stap is alleen vereist als je een "exposed host" wilt configureren voor een computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk in plaats van een "DMZ":

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op "New Port Sharing" of "New Port Forwarding".
  5. Selecteer "Exposed host" in de vervolgkeuzelijst "Port forwarding enabled for" of "Port sharing enabled for".
  6. Selecteer het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer) waarvoor je port sharing wilt instellen:
    • Als het IP-adres van het netwerkapparaat dynamisch wordt toegewezen door de DHCP-server van de FRITZ!Box:
    • Selecteer de (computer)naam van het netwerkapparaat in de vervolgkeuzelijst "to computer".
    • Als het netwerkapparaat een statisch IP-adres heeft:
    1. Selecteer "Enter the IP address manually" in de vervolgkeuzelijst "to computer".
    2. Voer het IP-adres in van het netwerkapparaat.

Belangrijk:Inkomende verbindingen naar doelpoorten waarvoor je afzonderlijke regels voor port sharing hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box, worden niet doorgestuurd naar de "exposed host", maar naar de computer die je hebt opgegeven in de afzonderlijke regel voor port sharing.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.