FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Op de FRITZ!Box aangesloten printer configureren

Je kunt je printer eenvoudig met een netwerkkabel, via Wi-Fi of met een USB verbinden met de FRITZ!Box en zo in het volledige thuisnetwerk beschikbaar stellen als netwerkprinter. Omdat de printer zelf alle printopdrachten aanneemt en verwerkt, hoef je daarom geen specifieke instellingen voor de printer te configureren in de FRITZ!Box.

Met het programma FRITZ!Box USB Remote Connection kun je op Windowscomputers zelfs extra functies van oudere al-in-one printers zonder netwerkverbinding gebruiken alsof de printer rechtstreeks is aangesloten op de computer.

Welke bedrijfsmodus het meest zinvol is, hangt af de verbindingsmogelijkheden van de printer en van je vereisten.

Printer via netwerkkabel of Wi-Fi verbinden

Een verbinding via een netwerkkabel of Wi-Fi is zinvol wanneer je

• de printer wilt gebruiken op computers, smartphones en tablets.
  • je de inktniveau-indicator van de printer en extra functies van all-in-one-apparaten, zoals scannen of faxen, wilt gebruiken.

Zo gaat het: Printer via netwerkkabel of Wi-Fi als netwerkprinter configureren

Printer met USB-kabel verbinden

Een verbinding met een USB-kabel is zinvol wanneer

• de printer niet is uitgerust met een LAN- of Wi-Fi-interface.
  • je de printer alleen wilt gebruiken op computers en Android-smartphones en -tablets. Apple iOS-apparaten bijvoorbeeld (iPhone, iPad) kunnen alleen printers met Wi-Fi gebruiken die AirPrint-technologie van Apple ondersteunen.
  • je de inktniveau-indicator van de printer en extra functies van all-in-one-apparaten, zoals scannen of faxen, niet gebruikt. Deze functies kunnen niet worden gebruikt bij USB-printers als deze op de FRITZ!Box worden gebruikt als netwerkprinter.
  • de printer gegevens kan verwerken in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP).

Zo gaat het: Printer via USB-kabel als netwerkprinter configureren

Printer via USB-kabel en USB Remote Connection verbinden

Een verbinding via een USB-kabel en het programma USB Remote Connection is zinvol wanneer

• de printer niet is uitgerust met een LAN- of Wi-Fi-interface.
  • je de printer alleen wilt gebruiken op computers met Windows 10 / 8 / 7.
  • de USB-printer een multifunctioneel apparaat, multifunctionele printer of een "all-in-one apparaat" is en je het apparaat ook wilt gebruiken om te scannen en te faxen.
  • je de inktniveau-indicator en andere gemaksfuncties van de printer wilt gebruiken
  • de printer alleen bidirectioneel kan worden bediend of via ingekapselde gegevens. Dit is vaak het geval bij sommige GDI- en LIDIL-printers.

Zo gaat het: Printer via USB-kabel en FRITZ!Box USB Remote Connection met computer verbinden