FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

FRITZ!Box configureren voor gebruik met een kabelverbinding

Met een extra kabelmodem kun je je FRITZ!Box ook gebruiken via een kabelverbinding. De FRITZ!Box zorgt zelf voor het tot stand brengen en beheren van de eigen verbinding met internet via de kabelmodem; dus alle FRITZ!Box-functies (zoals internettelefonie, firewall) zijn zonder beperkingen ook beschikbaar in deze bedrijfsmodus.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

• Sluit de kabelmodem aan op de eerste multimedia-aansluiting of op de aansluiting die de kabelmonteur heeft gebruikt bij de oorspronkelijke installatie. Gebruik voor de verbinding alleen de coaxiale kabel (zonder verlengsnoer) die is verstrekt door de kabelmonteur.

2 FRITZ!Box configureren

Voorbereiding

• Als de FRITZ!Box is verbonden met de kabelmodem, verbreek je de verbinding tussen de kabelmodem en de FRITZ!Box, en start je de kabelmodem vervolgens opnieuw op.

Opmerking:Je kunt de kabelmodem opnieuw opstarten door kort de stekker uit het stopcontact te halen. Het kan enkele minuten duren voordat de kabelmodem opnieuw wordt opgestart.

Internetverbinding configureren

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Start de wizard om de internetverbinding in te stellen:
    • Als de FRITZ!Box is geconfigureerd met de fabrieksinstellingen:
      • Wijs een wachtwoord toe voor toegang tot de gebruikersinterface en klik achtereenvolgens op "Register" en "Next".
        Gebruikersinterface-wachtwoord instellen

Fig.: Wachtwoord toewijzen voor gebruikersinterface

• Als je de instellingen in de gebruikersinterface al hebt gewijzigd:
      • Klik op "Wizards" (links onder het hoofdmenu) en vervolgens op "Set Up Internet Connection" of "Configure Internet Connection".
        FRITZ!Box-assistent

Fig.: FRITZ!Box-wizards starten

3. Controleer of je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst. Bij bepaalde regionale instellingen worden niet alle vooraf geconfigureerde providers weergegeven tenzij je "More Internet service providers" selecteert.
    • Als je internetprovider wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer je internetprovider en klik op "Next".
    • Als je internetprovider niet wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst:
      • Selecteer "Other Internet service provider" en klik op "Next".
  4. Volg de instructies van de wizard. Ga naar de velden "Downstream" en "Upstream" en voer de betreffende snelheden van je internetverbinding in.
  5. Schakel de optie "Check the Internet connection after saving" in en klik op "Next".
  6. Gebruik een netwerkkabel om de kabelmodem te verbinden met de poort "LAN 1" op de FRITZ!Box en klik op "Next".

De FRITZ!Box maakt verbinding met internet via de kabelmodem.

3 Telefonie configureren

De volgende stap is alleen vereist als je telefoons wilt verbinden met de FRITZ!Box en ze vervolgens wilt gebruiken om te bellen via de kabelmodem: