FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Ontvangst met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de interne fax is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt de ontvangst van faxberichten soms of altijd. Je ontvangt helemaal geen faxberichten of deze zijn niet volledig. In het event log van de FRITZ!Box wordt mogelijk één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Not Acceptable Here (488)"
  • "Not Acceptable Here (606)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "E-mail delivery failed. [Message]"
  • "Error while saving the message on USB storage."
  • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 faxoverdracht met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxoverdracht inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 wordt een speciaal netwerkprotocol voor faxoverdracht gebruikt in plaats van faxtonen. Daardoor is de faxoverdracht aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel in de sectie "Voice Packets" de optie "Fax transmission using T.38" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Event log van de FRITZ!Box controleren

Omdat sommige foutmeldingen maar één maal worden weergegeven in het Event log, moet je de FRITZ!Box eerst opnieuw starten:

FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Event Log controleren

Controleer de Event Log op foutmeldingen zodra de faxontvangst voor het eerst is mislukt na het opnieuw starten van de FRITZ!Box:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Klik op het tabblad "Telephony".
  4. Controleer, of de mislukte faxontvangst met een van de volgende foutmeldingen gepaard ging en bekijk de relevante informatie:
    • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."
      • In sommige gevallen wordt deze melding weergegeven, zelfs als je het volledige faxbericht hebt ontvangen. Dit gebeurt als er af en toe gegevenspakketten verloren gaan tijdens de transmissie. In deze gevallen kun je de foutmelding negeren.
      • Als dit bericht tegelijkertijd met het bericht "E-mail delivery failed." of "Error while saving the message on USB storage." wordt weergegeven, volg je de instructies voor het betreffende bericht.
    • "E-mail delivery failed. [Message]"
      • Het faxdocument kan niet worden doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres, omdat het e-mailadres of de gegevens voor je e-mailaccount niet juist zijn ingevoerd bij de pushservice.
    • "Error while saving the message on USB storage."
      • Het faxdocument kan niet worden gekopieerd naar het opslagmedium, omdat het opslagmedium vol is, of omdat er geen gegevens kunnen worden geschreven naar het medium.
    • "Unsupported Media Type (415)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt een aangevraagde codec niet of staat in het algemeen geen faxoverdracht toe.
    • "Not Acceptable Here (488 or 606)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt de standaard T.38 niet. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.
        • Schakel T 38 uit in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Eventueel functioneert de faxoverdracht zonder T 38.

Opmerking:Als de faxoverdracht zonder T.38 niet functioneert, kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 wel ondersteunt. Als je FRITZ!Box is verbonden met een analoge vaste lijn, kun je in plaats van het internettelefoonnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken voor faxverbindingen.

4 Controleren of T.38 werd gebruikt voor de faxoverdracht

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je faxberichten via een internettelefoonnummer ontvangt:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer in de kolom "Coding" of "T.38" wordt weergegeven voor deze faxberichten.
    • Als "T.38" wordt weergegeven:
      • De standaard T.38 werd voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als "T.38" niet wordt weergegeven:
        De standaard T 38 werd niet voor de faxoverdracht gebruikt. Je provider voor internettelefonie moet T.38 ondersteunen. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, dan kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 ondersteunt. Als je FRITZ!Box is verbonden met een analoge vaste lijn, kun je in plaats van het internettelefoonnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken voor faxverbindingen.

Wanneer de faxontvangst blijft mislukken, is er geen mogelijkheid meer dit te verhelpen met de instellingen voor faxberichten in je FRITZ!Box.