FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Regelmatige onderbrekingen van de DSL-verbinding

De DSL-verbinding tussen de FRITZ!Box en de centrale van de DSL-provider wordt meerdere malen per dag onderbroken. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden als de Internetverbinding opnieuw tot stand is gebracht.

Bij DSL-aansluitingen met een extra analoge vaste lijn treedt dit probleem mogelijk bijzonder vaak op als een oproep aan het vaste nummer wordt aangenomen of een gesprek via de vaste lijn tot stand wordt gebracht.

In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

• "DSL not responding (no DSL synchronization)
    DSL synchronization starting (training)"

Oorzaak

• De stabiliteit van de DSL-verbinding hangt voornamelijk af van de lengte en de kwaliteit van de toegangslijn. Fouten in de bekabeling of problemen met de centrale (DSLAM) van de internetprovider kunnen ook van invloed zijn.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de gebeurtenissen die worden weergegeven ook hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, of dat er alleen gebeurtenissen worden weergegeven die na het moment van de storing zijn opgetreden.
  4. Als ook gebeurtenissen worden weergegeven die hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, ga je verder met de volgende maatregel.

2 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling zijn vaak moeilijk te herkennen en blijven lang onopgemerkt. Controleer daarom je huisbekabeling:

1. Als je de FRITZ!Box gebruikt aan een IP-gebaseerde aansluiting, verwijder je de DSL-splitter.
  2. Verwijder alle kabelverlengingen, ongebruikte kabels, TAE-aansluitdozen en extra elektrische onderdelen (bijvoorbeeld overspanningsbeveiliging, aansluitdozen voor automatische wisselschakelaars).
  3. Controleer of de FRITZ!Box correct is verbonden met de DSL-aansluiting. Een gedetailleerde handleiding vind je op de installatieposter die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

3 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

Door de installatie van het meest recente FRITZ!OS is je FRITZ!Box compatibel met de meest recente DSL-techniek wordt gebruikt in de DSL-centrales van de DSL-providers:

4 Interferentieweerstand verhogen

Verhoog de interferentieweerstand (storingsimmuniteit) van de DSL-verbinding om onderbrekingen van de DSL-verbinding als gevolg van korte storingen van de DSL-aansluiting te reduceren:

Opmerking:Als je de interferentieweerstand van de DSL-verbinding verhoogt, kan de doorvoercapaciteit van de DSL-verbinding enigszins verminderen.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Verander in de sectie "Receive direction" de instelling onder "Intended signal-to-noise ratio" één stap verder richting "Maximum stability".

Belangrijk:Als de regelaar te ver in de richting "maximum stability" wordt verschoven, kan mogelijk geen DSL-verbinding meer tot stand worden gebracht. Selecteer daarom niet meteen de instelling "Maximum stability", maar bepaal de optimale instelling voor je DSL-aansluiting door de regelaar stapsgewijs te verplaatsen.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Als de DSL-verbinding nog steeds afbreekt, herhaal je de stappen 4 - 6, totdat de DSL-verbinding stabiel is.

5 DSL-aansluiting controleren

Mogelijk is er een storing op je DSL-aansluiting. Omdat het controleren van de aansluiting door de DSL-provider lang kan duren, daarbij kosten kunnen ontstaan en uit onze ervaringen blijkt dat DSL-aansluitingen vaak storingen vertonen hoewel ze al door de provider zijn gecontroleerd, ga je als volgt te werk:

1. Ontkoppel de FRITZ!Box van de DSL-aansluiting.
  2. Sluit een andere DSL-modem op de DSL-aansluiting aan.
  3. Test of de DSL-verbinding met deze DSL-modem stabiel blijft.
  4. Als de verbinding nog steeds afbreekt, laat dan je aansluiting door je provider controleren. Er is een storing op de DSL-aansluiting.

LET OP!Bij het controleren kunnen kosten ontstaan. Vraag naar de voorwaarden bij je provider!