FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Statische IP-route configureren in de FRITZ!Box

Met behulp van een statische IP-route stel je alle apparaten in een netwerk met meerdere IP-netwerken (subnetten) in staat om via de FRITZ!Box toegang te krijgen tot internet.

Voorbeeldwaarden in deze handleiding

In deze handleiding leggen we uit hoe je de internettoegang configureert voor apparaten die vanuit een eigen IP-netwerk via een router zijn verbonden met de FRITZ!Box. Vervang bij het configureren van de apparaten de hier vermelde voorbeeldwaarden door de werkelijke waarden.

• IP-netwerk van de FRITZ!Box:
    192.168.20.0 (subnetmasker: 24 - 255.255.255.0)
  • IP-netwerk van de router die is verbonden met de FRITZ!Box:
    192.168.21.0 (subnetmasker: 24 - 255.255.255.0)
  • IP-adressen van de router in het FRITZ!Box-netwerk:
    192.168.20.2 en 192.168.21.1

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Statische IP-route configureren in de FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op "IPv4 Routes". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op de knop "New IPv4 Route".
  6. Voer bij "IPv4 network" het IP-netwerk in van de router die is verbonden met de FRITZ!Box (192.168.21.0).
  7. Voer in het invoerveld "Subnet mask" het subnetmasker in van het andere IP-netwerk (255.255.255.0).
  8. Voer bij "Gateway" het IP-adres in van de netwerkrouter in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (192.168.20.2) die beide IP-netwerken verbindt.
  9. Schakel de optie "IPv4 route active" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-route in netwerkrouter configureren

• Volg de instructies van de fabrikant om de netwerkrouter te configureren, zodat deze tussen het IP-netwerk van de FRITZ!Box (192.168.20.0) en het eigen IP-netwerk (192.168.21.0) routeert.

Opmerking:Als je een Windows-computer met meerdere netwerkadapters als router gebruikt, moet je "IP routing" inschakelen in Windows. Informatie over de configuratie krijg je van Microsoft.

3 Netwerkapparaten in het IP-netwerk van de netwerkrouter configureren

• Of: Configureer in de apparaten het IP-adres uit het eigen IP-netwerk (192.168.21.1) van de netwerkrouter als standaardgateway.
    • Of: Configureer in de apparaten een statische IP-route naar het IP-netwerk van de FRITZ!Box (192.168.20.0), waarbij de netwerkrouter als gateway (192.168.21.1) wordt gebruikt.

De apparaten van het tweede IP-netwerk hebben nu toegang tot de internetverbinding van de FRITZ!Box.