FRITZ!Box 7330 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7330 Service

Type en aantal USB-apparaten dat kan worden aangesloten op de FRITZ!Box

Je kunt diverse USB-apparaten zoals printers of opslagmedia aansluiten op beide USB 2.0-poorten van de FRITZ!Box. Deze apparaten zijn dan beschikbaar in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

1 Ondersteunde USB-apparaatklassen

De FRITZ!Box ondersteunt USB-apparaten van de volgende apparaatklassen:

• USB-printer
  • USB-opslagmedia

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt USB-opslagmedia met maximaal vier partities die zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, FAT/FAT32 en ext2. Het maximale volume van elke partitie is 4 terabytes.

• Dongle voor mobiel breedband (LTE/UMTS/HSPA)
  • USB-hub
  • Bij het gebruik van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection:
    Scanners en andere apparaten waarvoor geen isochrone overdracht is vereist.

Opmerking:de software FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor Windows 10 / 8 / 7 (64/32Bit). Isochrone USB-apparaten zoals webcams vereisen een constante en rechtstreekse ("real time") gegevensoverdracht en kunnen niet worden gebruikt met de FRITZ!Box.

2 Totaal aantal ondersteunde USB-Apparaten

Als je een USB-hub gebruikt, kun je maximaal vier USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box. Je kunt echter slechts één USB-printer en één dongle voor mobiel internet verbinden. Als je het programma FRITZ!Box Remote Connection gebruikt, kun je maximaal drie USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box.

Multifunctionele apparaten worden door de FRITZ!Box behandeld als meerdere afzonderlijke USB-apparaten. Een printer met een geïntegreerde geheugenkaartlezer wordt bijvoorbeeld herkend als een USB-printer en een USB-opslagmedium.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende USB-apparaten gebruiken met de FRITZ!Box:

• vier USB-opslagmedia
  • drie USB-opslagmedia en een USB-printer
  • twee USB-opslagmedia, een USB-printer en een stick voor mobiel internet
  • een USB-opslagmedium, een USB-printer en een USB-scanner

Belangrijk:De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform USB 2.0 specificatie tot 500 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen stroomtoevoer wilt aansluiten, dan mag het tweede apparaat niet meer dan 100 mA verbruiken. Verbind de apparaten bij een hogere stroombehoefte via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

3 Ondersteunde USB-standaarden

USB-apparaten die je gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box, moeten voldoen aan de volgende USB-standaarden:

• USB 3.0 (als het apparaat niet meer vereist dan de toegestane 500 mA voor USB 2.0)

Opmerking:Wanneer je USB 3.0-apparaten aansluit op de FRITZ!Box, werken deze als USB 2.0. Een verbinding volgens USB 3.0 kan alleen tot stand worden gebracht als het apparaat, de kabel en de poort de USB 3.0-standaard ondersteunen.

• USB 2.0
  • USB 1.1